NHL:n kuuluisin parta on poissa – veteraanihyökkääjän video on hulvaton - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n kuuluisin parta on poissa – veteraanihyökkääjän video on hulvaton

San Jose Sharksin Joe Thornton luopui liehuavasta parrastaan.

Parta, jota ei enää ole. Joe Thornton luopui kuuluisasta karvoituksestaan.

3.5.2020 20:27

NHL:n kuuluisin parta on poissa. San Jose Sharksin 40-vuotias veteraanihyökkääjä Joe Thornton on monen vuoden ajan tullut tunnetuksi liehuvasta, harmaasta naamakarvoituksestaan. Karvojen aika tuli täyteen koronakaranteenissa.

Thornton julkaisi sosiaalisessa mediassa hauskan ennen ja jälkeen -videon tyttärensä Aylan kanssa. Thornton seisoo ilman paitaa lämpimässä auringonpaisteessa. Ayla on ristinyt kädet leukansa alle. Tytär nyökkää päätään, videossa tapahtuu hyppyleikkaus ja puf, isän parta on tiessään.

Ayla nostaa peukalonsa pystyyn aurinkoisena. Thorntonkin hymyilee, katsoo lapseensa ja kietoo tämän syleilyynsä.

– Rakastan sinua, Ayla sanoo.

Thornton ajeli partansa myös kaksi vuotta sitten joukkuekaverinsa Brent Burnsin avustuksella. Sharks kiitteli Twitterissä, että toisin kuin edellisellä kerralla, nyt Thornton ei trimmannut itseään välittömästi joukkuekuvien ottamisen jälkeen.

San Josea 15 kautta edustanut Thornton pelaa tällä kaudella yksivuotisella sopimuksella. Hän oli valmis lähtemään helmikuussa muualle jahtaamaan uransa ensimmäistä Stanley Cupia, mutta pelaajakauppaa ei tullut.

Thornton on historian toiseksi eniten otteluita (1 636) pelannut pelaaja, joka ei ole voittanut Stanley Cupia. Vain entisellä joukkuekaverilla Patrick Marleaulla on enemmän otteluita ilman mestaruutta.

Kun NHL-kausi keskeytyi koronapandemiaan maaliskuussa, Sharks oli läntisen konferenssin viimeisenä. Thornton oli kasannut 70 ottelussa 31 tehopistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?