Dustin Byfuglienin miljoonasopimus purettiin - NHL - Ilta-Sanomat

Winnipegin tähtipuolustaja heitti hyvästit miljoonille dollareille – pelaajan ja seuran sitkeälle riidalle piste

Dustin Byfuglien ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua. Kuva on huhtikuulta 2019.

Julkaistu: 17.4. 20:00

Winnipeg Jetsin ja Dustin Byfuglienin tiet erosivat.

NHL-joukkue Winnipeg Jets ja seuran pitkäaikainen tähtipuolustaja Dustin Byfuglien ratkaisivat kuukausia velloneen sopimuskiistan ja purkivat Byfuglienin sopimuksen.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA kertoivat asiasta tiedotteessaan.

Kanadalaismedia TSN:n mukaan Byfuglien ei saa rahallista korvausta sopimuksen purkamisesta. 35-vuotiaasta puolustajakolossista tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Jets ja Byfuglien allekirjoittivat vuonna 2016 viisivuotisen, 38 miljoonan dollarin eli 35 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, joka ulottui alunperin kauden 2021 loppuun saakka.

Byfuglienilta jää saamatta korvausta yli 15 miljoonaa dollaria. Alkuperäisen sopimuksen mukaan hän olisi saanut 7,6 miljoonan dollaria eli noin seitsemän miljoonan euroa sekä kaudelta 2019–20 että 2020–21.

Jets sai liikkeen myötä kaipaamaansa tilaa palkkakattoonsa.

Seuran ja pelaajan välinen kiista sai alkunsa syksyllä, kun Byfuglien halusi sivuun syyskuun harjoitusleiriltä henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Seura hyväksyi poissaolon, mutta välit tulehtuivat lokakuussa. Byfuglienin nilkkavamma paljastui ja vaati leikkaushoitoa. Seura kieltäytyi maksamasta palkkaa pelaajalle ja hyllytti hänet.

Byfuglien aloitti seurassa jo kaudella 2010–11, jolloin organisaation kotipaikkana oli vielä Atlanta. Vuonna 2011 hän siirtyi Kanadan puolelle Winnipegiin, minne Atlanta Thrashersin sarjapaikka siirrettiin.

Byfuglien voitti Stanley Cupin Chicago Blackhawksissa kaudella 2009–2010.

Puolustaja on pelannut 869 NHL-ottelua tehoin 177+348=525.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?