Wayne Gretzky julkaisi tunteikkaan viestin Colby Caven omaisille - NHL - Ilta-Sanomat

Järkyttyneet ystävät muistelevat 25-vuotiaana kuollutta Colby Cavea – NHL-legenda Wayne Gretzky julkaisi tunteikkaan viestin

Colby Cave Boston Bruinsin paidassa 17. joulukuuta 2018.

Julkaistu: 11.4. 21:27, Päivitetty 12.4. 9:59

Colby Caven poismeno järkyttää kiekkomaailmaa.

Jääkiekkomaailma kohtasi suru-uutisen lauantaina, kun tieto 25-vuotiaan Colby Caven kuolemasta tuli julkisuuteen.

Caven perhe kertoi poismenon tapahtuneen varhain lauantaiaamuna paikallista aikaa Torontossa, Kanadassa.

Kanadalaishyökkääjä joutui tehohoitoon tiistaina aivoverenvuodon takia. Häneltä leikattiin painetta aivoihin aiheuttanut kasvain, ja Cave oli tämän jälkeen vaivutettuna koomaan.

Legendaarinen Wayne Gretzky lähetti Twitterissä vaimonsa ja itsensä surunvalittelut Caven läheisille.

– Janet ja minä olemme niin surullisia kuultuamme Colbyn poismenosta. Hän oli upea jääkiekkoilija, jolla oli edessään loistava tulevaisuus. Hän oli vielä sitäkin hienompi ihminen. Ajatuksemme ovat hänen vaimonsa Emilyn ja perheensä luona ja rukoilemme heidän puolestaan, Gretzky kirjoitti.

185-senttistä ja 91-kiloista Cavea ei koskaan varattu NHL:ään, mutta hän raivasi tiensä maailman kovimpaan kiekkoliigaan juniorisarja WHL:n ja farmiliiga AHL:n kautta.

NHL:ssä Cave pelasi yhteensä 67 ottelua tehopistein 4+5=9 edustaen Boston Bruinsia ja viimeiseksi Edmonton Oilersia.

Bruinsin hyökkääjän Jake DeBruskin oli vaikea löytää sanojaan Bruinsin tiedotetta varten.

– Olin onnekas pelatessani juniorikiekkoa Colbyn kanssa. Hän oli kapteenimme ja johtajamme. Oli unohtumatonta, kun pelasimme taas yhdessä NHL:ssä Bostonin paidassa. Hän oli ihmeellinen ihminen, pelaaja ja ystävä. Lähetän syvimmät osanottoni Emilylle (Caven vaimolle) ja Caven perheelle, DeBrusk lausui.

Kaksikko oli joukkuekavereita Swift Current Broncosissa 2013–15.

– Olemme järkyttyneitä entisen kapteenimme Colby Caven poismenosta. Ajatuksemme ovat hänen perheessään ja ystävissään näinä aikoina. Lepää rauhassa, Caver, Broncos twiittasi.

Myös Boston Bruins muisti entistä hyökkääjäänsä.

– Hän oli, ja tulee aina olemaan, ”Bruin”, ja häntä tulevat kaipaamaan kaikki, jotka olivat niin onnekkaita, että saivat tavata hänet, Bruinsin presidentti Cam Neeley kommentoi seuran muistokirjoituksessa.

– Vaalimme muistojamme ja olemme kiitollisia siitä ajasta, mikä meillä oli niin erityisen ihmisen kuin Colbyn kanssa. Hän oli hieno joukkuetoveri ja ystävä. Häntä kaivataan syvästi, kommentoi Bruinsin kapteeni Zdeno Chara.

Bostonin GM Don Sweeney sanoi, että varaamattomana pelaajana Bruinsiin palkatun Caven johtajanominaisuudet olivat selvät nuoresta iästä huolimatta.

– Kun hän saapui nuorten pelaajien kehitysleirille ja Providenceen (farmijoukkueeseen) kaudeksi 2015-16, hän osoitti Patrice Bergeronin tapaisia luonteenpiirteitä jäällä ja sen ulkopuolella. Colby oli omistautunut ja paiski hommia tullakseen NHL-pelaajaksi mutta oli myös erityisen epäitsekäs, Sweeney kuvaili.

Lisätty Wayne Gretzkyn lähettämä viesti 12.4. kello 9.58.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?