Patrik Laine palasi Tampereelle – eristyksissä oleva NHL-tähti lohkaisi ajanvietteistään - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laine palasi Tampereelle – eristyksissä oleva NHL-tähti lohkaisi ajanvietteistään

Patrik Laine ja hänen mielitiettynsä Sanna-Mari Kiukas piipahtivat jaloittelemassa Helsingissä.

Julkaistu: 20.3. 22:05

Patrik Laine kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa kotimatkastaan ja tunnelmistaan eristyksissä Tampereella.

NHL-tähti Patrik Laine, 21, palasi hiljattain Tampereelle Pohjois-Amerikasta. Tesoman tarkka-ampuja ampaisi oitis kohti kotiseutujaan, kun NHL-kausi keskeytettiin koronaviruksen takia.

Suomeen saavuttuaan Laine kertoo pysähtyneensä toviksi Helsinkiin, mutta raportoi jatkaneensa siitä melko nopeasti Tampereelle.

– Lähdin heti kohti Suomea, kun sai vain lähteä. Se oli mulle ihan täysin selvä homma. On tosi kiva olla Suomessa, vaikka onkin nyt vähän erikoiset olosuhteet, Laine kertoo Ilta-Sanomille.

Laine matkusti Kanadan Torontosta Saksan Frankfurtin kautta Suomeen. Hän kertoi matkan sujuneen mainiosti koronavirusuhasta huolimatta.

– Kaikki meni ilman ongelmia ja kivasti pääsin ihan perusreittejä pitkin kotiin. Ihan normaalimatkustusta se vaikutti muillakin olevan, ei kai siellä sen kummempia ollut. Täytyy tosin sanoa, etten hirveästi seurannut muiden matkustajien tekemisiä tai reaktioita, Laine toteaa.

Patrik Laine on palannut kotiseudulleen Tampereelle.

Laineen matka sujui hyvin, mutta Pohjois-Amerikasta Eurooppaan lentämisessä on ollut hankaluuksiakin. Esimerkiksi jatkoyhteyksiä Euroopasta on peruttu paljon.

Osa suomalaisista NHL-pelaajista onkin palannut Pohjois-Amerikasta Suomeen poikkeusjärjestelyin.

Buffalo Sabresin, Carolina Hurricanesin, Colorado Avalanchen ja Columbus Blue Jacketsin suomalais- ja ruotsalaispelaajat vuokrasivat yhdessä yksityiskoneen, jolla he lensivät Suomeen ja Ruotsiin.

Yksityiskone nousi ilmaan Yhdysvaltain Buffalosta.

Sebastian Ahon kerrottiin palanneen usean muun suomalaisen NHL-pelaajan kanssa yksityiskoneella Pohjois-Amerikasta Suomeen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan liki 100 000 euroa maksaneessa kyydissä olivat suomalaiskiekkoilijoista Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen ja Rasmus Ristolainen.

Laine sanoi, ettei hän ollut edes pohtinut yksityiskoneen vuokraamista.

– Käsitykseni mukaan jenkeistä on nyt vähän erilaista matkustaa kuin Kanadasta. Siellä on ollut kuulemma vähän hankalampaa lentojen ja ylipäätään matkustuksen suhteen nyt. Kanadasta pääsi tulemaan ihan hyvin. Ei tarvinnut miettiä mitään yksityiskoneita.

Koronavirusuhan takia Laine on nyt hallituksen linjauksen mukaisesti kaksi viikkoa karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Hän viettää tällä erää aikaa yksin sisätiloissa.

– Pidän yhteyttä läheisiin ja ystäviin nykytekniikan avulla ja viihdyn ihan hyvin omienkin ajatusteni kanssa, hän raportoi hyväntuulisena.

– Olisihan se ihan kiva olla tekemisissä läheisten ja ystävien kanssa normaalisti, mutta nyt mennään näin. Ei tämä karanteeni nyt lopulta niin kauaa kestä, joten homma on ihan ok. Ja jos karanteenissa täytyy olla, niin mieluiten olen kotona Tampereella.

Laine paukutti keskeytyneellä NHL-kaudella 68 ottelussa 28+35=63 tehopistettä.

Laine tunnettiin aiemmin äärimmäisen innokkaana Playstationin pelaajana. Sittemmin hän on kertonut vähentäneensä radikaalisti videopelien pelaamista.

Mitenkäs nyt, aiotko hakata paljon ”pleikkaria”?

– Noo…kai sen joutuu tuossa esiin kaivamaan, Laine hymähtää.

Treenikuvioitaan Laine ei osannut vallitsevassa tilanteessa juuri arvioida.

– Vaikea täällä sisällä on mitään laukaisuharjoitteitakaan ruveta tekemään. Ei täällä sisällä ole vanerilevyä jonka päältä ampua ja maalia, johon sitä mustaa voisi laittaa, hän keventää.

– Vedetään sitten vaikka kuntopiiriä, jos rupeaa tuntumaan siltä, että jotain olisi pakko jumppailla. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin en ole hirveästi miettinyt harjoitushommia, kun justiinsa vasta tulin Tampereelle.

– Kai tässä vain huilataan jonkin aikaa. Sitten pitää taas miettiä enemmän sitä treenaamista kun saa taas lähteä ulos ja ne jutut tulevat muutenkin ajankohtaisemmiksi.

Patrik Laine olisi tullut Leijonien avuksi MM-kisoihin, jos siihen olisi sauma auennut. Kuva Suomen World Cup -joukkueen harjoituksista vuodelta 2016.

NHL on kesken ja kevään MM-kisatkin jäävät tällä tietoa pelaamatta. Suomi olisi todennäköisesti saanut MM-jäille iskukykyisen nipun. Myös Laine olisi saapunut Leijonien avuksi, jos hänen pelinsä Winnipeg Jetsin paidassa olisivat normaalioloissa päättyneet.

– Olen aina maajoukkueen käytettävissä, jos tilanne vain antaa myöden – ei ole sopimusneuvotteluja tai loukkaantumisia. Olisin nytkin ollut tulossa, jos vain tilaisuus olisi tullut. Pidän Suomen edustamista vilpittömästi kunnia-asiana, Laine sanoo.

– MM-kisojen peruminen oli tietysti odotettu juttu, koska kaikki muukin on peruttu. Terveys edellä mennään ja se on vain jääkiekkoa ja vain yksi turnaus. Toivottavasti urallani tulee vielä mahdollisuuksia vetää Leijonien paita päälle. Nyt kävi näin, toiseen kertaan, hän jatkaa.

Sattuneesta syystä Laineen kesäsuunnitelmatkin ovat nyt liki kokonaan hämärän peitossa.

– Vaikea tässä on mitään suunnitella. Päivä ja viikko kerrallaan mennään eteenpäin. Mutta ainakin olen nyt kotona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?