NHL-miljonäärit pakenivat yksityiskoneella Suomeen - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-miljonäärit pakenivat kiireellä Suomeen – yksityiskoneen vuokrauksessa ei pennejä laskettu

Osa suomalaisista NHL-pelaajista palasi Pohjois-Amerikasta Suomeen poikkeusjärjestelyin.

Teuvo Teräväinen (vas.), Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Rasmus Ristolainen palasivat yksityiskoneella Suomeen NHL-kauden ollessa tauolla koronakriisin vuoksi.

19.3.2020 15:57

Epävarmat ajat vaativat epätavallisia ratkaisuja. NHL-kauden keskeytyminen avasi harvinaisen sauman pelaajille palata kotimaahan jo tässä vaiheessa kevättä, ja moni on myös käyttänyt tämän vaihtoehdon hyväkseen.

Lentäminen Pohjois-Amerikasta Eurooppaan on tällä hetkellä vaikeaa, sillä jatkoyhteyksiä Euroopassa on peruttu paljon.

Tästä syystä neljän eri NHL-seuran ruotsalaiset ja suomalaiset pelaajat löivät hynttyyt yhteen ja turvautuivat hintavaan ratkaisuun.

Buffalo Sabresin, Carolina Hurricanesin, Colorado Avalanchen ja Columbus Blue Jacketsin pelaajat vuokrasivat yhdessä tuumin yksityiskoneen, jolla he lensivät Suomeen ja Ruotsiin.

Keskiviikkona Atlantin yli lensi arvokas 15 pelaajan pohjoismainen lentorahti, jossa kyydissä olivat suomalaisista Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen ja Rasmus Ristolainen.

Yksityiskoneen vuokraaminen ei ole halpaa hupia. 15 pelaajan jakaman kyydin hinta nousi Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan 100 000 dollariin eli noin 93 000 euroon.

Lentoreittinä oli tavallisesta poikkeava Buffalo–Tukholma–Turku.

– Kun NHL ilmoitti maanantaina, että voimme lähteä kotimaahan, otin saman tien lennon Suomeen. Kanadan raja meni kuitenkin tukkoon, joten en päässyt lentämään Torontosta, Ristolainen taustoitti IS:lle.

– Aika äkkiä asiat etenivät sen jälkeen. Olin hallilla hakemassa kamoja, kun Mikko Rantanen soitti ja sanoi puoliläpällä, että nyt pitäisi päästä äkkiä kotiin yksityiskoneella. Pian tämän jälkeen ruotsalainen joukkuekaverini tuli sanomaan, että olen kuulemma tulossa samalle yksityislennolle. Kaikin puolin todella upeasti järjestetty, sanoi Ristolainen.

Koronaviruspandemian takia NHL-kauden jatkaminen on tällä hetkellä vaakalaudalla.

Maanantaina NHL antoi luvan pelaajille palata kotimaihinsa, sillä taalaliiga pysyy säpissä ainakin seuraavat kahdeksan viikkoa. Aikaisintaan kausi jatkuisi 11. toukokuuta.

– Halusin tulla mahdollisimman nopeasti Suomeen, koska ei tiedä yhtään mikä on tilanne kauden suhteen, ja Buffalossa ei ole paljon tekemistä. Mukava päästä tapaamaan perhettä, Ristolainen kertoi.

– Nyt pitää ensin olla karanteenissa se pari viikkoa. Syödään ovenkahvoja ja odotellaan. Netflixin katsomista ja jotain muuta. Ehkä tässä voisi suorittaa ne rästiin jääneet lukiokurssit, mutta ei taida opettajat paljon vastailla enää, naurahti Ristolainen, 25.

NHL:n pelaajayhdistys heitti aiemmin tällä viikolla ilmoille idean, jossa kautta jatkettaisiin vasta elo-syyskuussa, jos pandemia hellittää.

Hyvissä ajoin pudotuspelijunasta taas kerran pudonneen Sabresin suomalaispuolustajaa ajatus ei kihelmöi.

– Kuulostaa se aika hullulta, jos kesällä mennään vielä pelaamaan, koska meillä ei ole peleissä enää mitään panosta. Ymmärrän toki, että pleijareihin menevillä joukkueilla se on eri juttu. Ei ole helppoja päätöksiä. Onneksi ei tarvitse itse tehdä päätöksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?