Koronaviruksen vaikutukset iskemässä rajusti myös NHL:ään - NHL - Ilta-Sanomat

Koronaviruksen vaikutukset iskemässä rajusti myös NHL:ään – ensimmäiseltä joukkueelta kiellettiin jo yleisötapahtumat

San Josessa kiellettiin yli 1 000 ihmisen kokoontumiset.

San Josen SAP Centerin ovet lyödään säppiin tuleviksi viikoiksi.

10.3.2020 6:05

Ympäri maailman tuhoa kylvävän koronaviruksen koura on ulottumassa myös Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:ään.

Kaliforniassa sijaitseva Santa Claran piirikunta ilmoitti maanantaina kieltävänsä kaikki yli 1 000 ihmisen kokoontumiset lopun maaliskuun ajaksi.

Piirikunnassa sijaitsee San Josen kaupunki, jossa pitää majaansa NHL-joukkue Sharks.

Päätös tarkoittanee, että Sharks joutuu pelaamaan tulevat kotiottelunsa maksimissaan 1 000 katsojan edessä tai siirtämään ne muualle.

Sharks tiedotti kunnioittavansa päätöstä ja kartoittavansa parhaillaan vaihtoehtoja tulevien kotiotteluidensa suhteen.

Joukkueen seuraava kotiottelu on vasta ensi viikon torstaina. Kaikkiaan Sharksilla on maaliskuun aikana ohjelmassa vielä kolme kotiottelua: Montrealia, Bostonia ja Arizonaa vastaan.

Suomalaisista joukkueessa pelaa hyökkääjä Antti Suomela.

Käytännössä Sharksin vaihtoehdot ovat pelata tyhjälle katsomolle, siirtää ottelut neutraalille paikkakunnalle tai vastustajan kotihalliin tai perua ottelunsa ja siirtää ne uuteen ajankohtaan.

Urheilullisesti kiellolla ei ole suurta vaikutusta, sillä joukkue on menettänyt jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Joukkueen yleisökeskiarvo on ollut kuluvalla kaudella runsaat 16 000 katsojaa.

NHL kartoittanut vaihtoehtoja

Santa Clarassa sattui viikonloppuna ensimmäinen COVID-19-virukseen liittynyt kuolemantapaus. Kaikkiaan piirikunnassa on todettu 43 tartuntatapausta.

Sunnuntaina kerrottiin, että maineikas Indian Wellsin tennisturnaus perutaan eteläisemmässä Kaliforniassa. Lisäksi naisten jääkiekon MM-kisat peruttiin hiljattain. Ne piti järjestää mantereen toisella laidalla itäisessä Kanadassa.

NHL tiedusteli hiljattain seuroilta mahdollisuutta otteluiden siirtämisiin tai niiden pelaamiseen puolueettomilla areenoilla juuri Santa Claran kaltaisten kieltojen varalle.

NHL:n runkosarjan on määrä päättyä 4. huhtikuuta, mutta NHL on myös tiedustellut seuroilta mahdollisuutta mahdollisesti peruttavien otteluiden siirtämiseen eteenpäin huhtikuulle.

Sarja ei voi luonnollisesti kävellä alueellisten kieltojen yli, mutta se voi siirtää otteluitaan toisaalle, jossa yleisötapahtumat ovat vielä sallittuja.

Maanantaina NHL, koripallon NBA, baseballin MLB ja jalkapallon MLS tiedottivat, ettei mediaa enää päästetä haastattelemaan pelaajia pukuhuoneisiin harjoitusten tai pelien jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?