Viisi maalia! Kainuulaisen Ritvan poika päättömässä iskussa NHL:ssä

Mika Zibanejadista tuli vasta neljäs viiden maalin mies 24 vuoteen.

Mika Zibanejad (kesk.) teki viisi maalia Washingtonin verkkoon.

6.3.2020 5:55

New York Rangersin Mika Zibanejad oli pelipäällä kotiottelussa huippujoukkue Washington Capitalsia vastaan.

Ruotsalaistähti mätti peräti viisi maalia ja johdatti Rangersin 6–5-voittoon. Ensimmäisessä ja toisessa erässä hän osui kerran molemmissa, kolmannessa kahdesti, ja viimeisen niitin Zibanejad iski jatkoajalla läpiajosta.

Kaapo Kakko syötti Zibanejadin illan neljännen maalin. Sillä Rangers siirtyi 5–4-johtoon vain vajaat pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Rangers vaikutti pudonneen heti alkukaudesta pudotuspelijunan kyydistä, mutta nyt se on noussut enää kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Ottelun maalikooste:

Zibanejadista tuli vasta neljäs pelaaja vuoden 1996 jälkeen, joka osuu viisi kertaa NHL-ottelussa. Aiemmat olivat Marian Gaborik (2005), Johan Franzen (2011) ja Patrik Laine (2018).

Rangersin seurahistoriassa ennen Zibanejadia temppuun oli yltänyt kaksi pelaajaa. Mark Pavelich (1983) ja Don Murdoch (1976).

Sujuvasti suomea puhuvan Zibanejadin Ritva-äiti on kotoisin Kainuusta Paltamosta. Mikan isä puolestaan on iranilainen.

26-vuotias Zibanejad on säkenöinyt viime ajat NHL:n hurjavireisimpänä pelaajana. Edellisten 20 ottelun aikana hän on tehnyt tehot 20+14=34.

Kaikkiaan Zibanejadilla on kauden 54 pelin jälkeen kasassa tehot 38+33=71.

Rangersissa kaksi pelaaja on täysin omalla tasollaan, sillä Artemi Panarin on hurjastellut 66 ottelussa 32+61=93 pistettä.

Zibanejadin huimassa illassa sivurooliin jäi Washingtonin Aleksander Ovetshkin, joka osui kahdesti ja nousi 47 osumallaan jakamaan maalipörssin kärkipaikkaa Bostonin David Pastrnakin rinnalle. Washingtonin toinen venäläiskonkari Ilja Kovaltshuk puolestaan avasi maalihanansa uudessa joukkueessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?