David Ayres sai kunnianimityksen ja muiston kunniagalleriaan - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n megatähdet tyrmistyttäneen jääkonekuskin arki muuttui totaalisesti – sankari sai upeita tunnustuksia

David Ayres hullaannutti kiekkomaailman Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna.

David Ayres hullaannutti kiekkomaailman Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna.

Julkaistu: 26.2. 10:03

David Ayres on tällä hetkellä haluttu kaveri Pohjois-Amerikassa.

Tuskin torontolainen David Ayres, 42, osasi arvata lauantaina jäähallille lähtiessään, minkälainen pyöritys siitä alkaisi.

Lauantai-illan NHL-ottelussa jääkoneenkuljettaja Ayres pelasi Carolinan maalivahtina. Hän auttoi sensaatiomaisesti Carolinaa kaatamaan Toronton, ja se sai Toronto Maple Leafsin supertähdet tyrmistymään.

– Aivan paska suoritus minulta, yli 10 miljoonaa kaudessa tienaava hyökkääjä Mitch Marner jyrisi ottelun jälkeen.

Ayres ei ole saanut sankaritekojensa sen jälkeen hetken rauhaa.

Tiistaina Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper tiedotti nimittäneensä Ayresin osavaltionsa kunniakansalaiseksi, vaikkei tämä ole koskaan edes asunut Pohjois-Carolinassa.

Ayresia on revitty sunnuntaiaamusta lähtien vieraaksi lukuisiin tv- ja radio-ohjelmiin ja hänen haastattelunsa ovat olleet himoittuja.

Carolina Hurricanes julkaisi tarkan aikataulutuksen Ayresin sunnuntain ja maanantain esiintymisistä.

Hänet lennätettiin maanantaiksi Torontosta New Yorkiin, sillä myös Ison Omenan mediajätit halusivat osansa tarunhohtoisesta jääkoneenkuljettajasta.

Kanadan mediajättien lisäksi Ayresiä kierrätettiin muun maussa Yhdysvaltain raskassarjalaisten Wall Street Journalin, Fox Newsin, ESPN:n, NBC:n ja CNN:n haastatteluissa.

Ayresin kintereillä ovat myös haastattelujen ulkopuolella olleet kamerat, jotka dokumentoivat sensaatiojääkoneenkuljettajan hullunmyllyä.

Alla video Ayresin maanantaista New Yorkissa.

New Yorkista Ayres lennätettiin vaimoineen Hurricanesin kotikaupunkiin Raleighiin, jonne hänet haluttiin kunniavieraaksi tiistai-illan otteluun.

Kaupungin pormestari Mary-Ann Baldwin nimesi tiistain virallisesti David Ayresin päiväksi Raleighissa.

Raleighissa Ayresin pyöritys jatkui. Ennen ottelua hän kävi ajamassa jääkoneella jään Carolinan ja Dallasin väliseen otteluun.

Sen jälkeen hänet kiidätettiin tuhansien Carolinan fanien eteen jakamaan nimikirjoituksia ja poseeraamaan yhteiskuviin hallin käytävälle.

Ayresin nimellä varustetut fanipaidat kävivät kaupaksi. Niitä oli ehditty painaa jo maanantaiksi myös New Yorkissa sijaitsevan NHL:n virallisen fanituotemyymälän hyllyille.

Ayres myös kertoi aiemmin Sportsnetin haastattelussa, että hänen lauantain ottelussa käyttämänsä maila otettiin häneltä, sillä se viedään Torontossa sijaitsevaan legendaariseen kiekkogalleriaan ja museoon Hockey Hall of Fameen.