Sami Vatanen kaupattiin NHL:n siirtoikkunan viime minuuteilla – ”Ei mulle kukaan ole ehtinyt vielä soittaa” - NHL - Ilta-Sanomat

Sami Vatanen kaupattiin NHL:n siirtoikkunan viime minuuteilla – ”Ei mulle kukaan ole ehtinyt vielä soittaa”

Sami Vatanen siirtyy hurrikaanipaitaan.

Vatanen jatkaa kautta Carolinassa.­

24.2. 21:58

Jo pitkään ennakoitu Sami Vatasen seurasiirto tapahtui lopulta vain muutamia minuutteja ennen NHL:n siirtotakarajaa, kun New Jersey Devils kauppasi 28-vuotiaan suomalaispuolustajan Carolina Hurricanesiin.

Vaihdossa Devilsiin matkasivat AHL-pelaajat, puolustaja Fredrik Claesson ja farmiliigan kauden tehokkain suomalaispelaaja Janne Kuokkanen, 21, sekä ehdollinen neljännen kierroksen varausvuoro.

– Niin kuulemma. Ei mulle kukaan ole ehtinyt vielä soittaa. Kuulin itsekin vasta juuri, Vatanen naurahti tuoreet mietteet noin kymmenen minuuttia siirtouutisen jälkeen.

– Eipä siinä. Siellä on ainakin suomalaisia. Sen tiedän. Siellä on hyvä nuori joukkue.

Vaikka Erik Haula ja Eetu Luostarinen ehdittiin kaupata juuri pois Carolinasta ja Kuokkanen lähti Vatasen hankkimisen myötä, Hurricanesissa pelaavat sen suomalaiset kärkitähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Devilsissä Vatasella ei ollut suomalaisia joukkuekavereita.

Yllätyksenä siirto ei Vataselle tullut.

– Kyllä tässä on vähän sellaista juttua kuulunut, että kauppa saattaa olla luvassa. Ei tämä mikään älytön yllätys ollut. Täällä Devilsissä yritetään nuorentaa joukkuetta. Ei siinä mitään.

Vatanen on ollut viime ajat loukkaantuneiden listalla.

– Kyllä minun tässä pikkuhiljaa pitäisi olla pelikunnossa, ettei sen suurempaa ole. Laukauksen blokkaamisesta tuli pieni vamma.

Jyväskyläläinen palaa hurrikaanipaitaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. JYPin kasvatti lähti kotikylältään maailmalle vuonna 2012.

Hurricanesista tulee Vatasen NHL-uran kolmas seura. Vuodet 2012–17 hän edusti Anaheimia ja joulukuun 2017 kaupasta lähtien runsaan parin vuoden ajan Devilsiä.

Vatanen pelaa viimeistä sopimusvuottaan, ja kesällä hän on vapaa tekemään sopimuksen minne tahansa.

Vatasen mukana vajaat 700 kilometriä New Jerseystä etelään Raleighiin muuttaa hänen vaimonsa. Parilla ei ole lapsia.

Carolina vahvistui

Carolina menetti viime aikoina kaksi runkopuolustajaansa Dougie Hamiltonin ja Brett Pescen sairastuvalle. Se reagoi kuitenkin väkevästi, sillä Vatasen lisäksi joukkue vahvistui siirtorajalla New York Rangersista hankitulla puolustaja Brady Skjeillä ja Floridasta Haulaan vaihdetulla keskushyökkääjä Vincent Trocheckilla.

Carolina käy parhaillaan kiivasta pudotuspelitaistoa itäisessä konferenssissa. Se on tällä hetkellä juuri ja juuri viivan yläpuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?