Tällainen oli NHL:ssä sankariksi nousseen jääkonekuskin erikoinen pelaajasopimus - NHL - Ilta-Sanomat

Kuva paljastaa – tällainen oli NHL:ssä sankariksi nousseen jääkonekuskin pelaajasopimus: ”Ei minkäänlaista bonusta”

David Ayres jäi NHL-historiaan uskomattomalla suorituksellaan.

Julkaistu: 24.2. 9:22

42-vuotiaan David Ayresin NHL-ottelu Carolina Hurricanesin maalilla oli kuin elokuvasta. Rikkauksia peli ei huoltomiehelle tuonut.

42-vuotias David Ayres oli viikonlopun suurin sankari jääkiekkomaailmassa.

Torontolainen jäähallin huoltomies ja jääkoneenkuljettaja joutui Carolina Hurricanesin tolppien väliin kesken NHL-ottelun varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Hurricanesin molemmat maalivahdit loukkaantuivat toisen erän loppupuoliskoon mennessä. Kotijoukkue Toronton vastuulle jäi etsiä varamaalivahti vastustajalleen. Niin Ayres päätyi tolppien väliin.

15 vuotta sitten aktiivipelaajauransa lopettanut Ayres päästi kaksi ensimmäistä vetoa taakseen, mutta Carolinan onnistui voittaa ottelu 6–3.

Ayres jäi NHL-historiaan, mutta taloudellinen hyöty jäi olemattomaksi. Tänään maanantaina yhdysvaltalaisen Action Newtorkin tuottaja Darren Rovell twiittasi kuvan Ayresin ja Hurricanesin välisestä sopimuksesta.

Sopimuksesta näkee, että Ayresille kirjoitettiin try-out sopimus, koska hän on amatööri. Try-out sopimuksen arvo oli nolla dollaria.

Sopimuksen pituudeksi oli määritelty yksi päivä.

– Sopimuksen nojalla pelaaja ei saa palkkaa, ei minkäänlaista bonusta tai mitään muuta kompensaatiota, Rovellin twiittaamassa paperissa lukee.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Carolinan miljonääripelaajat antoivat Ayresille kuitenkin tippiä pelin jälkeen.

– Kyllä me vähän rahaa annettiin, joukkueen kovapalkkaisin (8,5 miljoonaa/kausi) ykköstähti Sebastian Aho paljasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?