NHL-miljonäärit kaivoivat jääkonekuskille ”vähän” tippiä sensaatiopelin jälkeen – Sebastian Aho kertoo, mitä kopissa tapahtui - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-miljonäärit kaivoivat jääkonekuskille ”vähän” tippiä sensaatiopelin jälkeen – Sebastian Aho kertoo, mitä kopissa tapahtui

David Ayres oli NHL:n suurin tähti lauantaina. Sebastian Aho pääsi todistamaan tarunhohtoista tarinaa.

Julkaistu: 23.2. 21:48

Carolinan sensaatiomaiseen voittoon johdattanut David Ayres on ollut maailman puhutuin jääkiekkoilija eilisen jälkeen.

Torontolainen jäähallin huoltomies ja jääkoneenkuljettaja David Ayres joutui hurjaan paikkaan lauantai-illan NHL-kierroksella.

Toronto Maple Leafsin luona vierailulla olleen Carolina Hurricanesin molemmat maalivahdit loukkaantuivat, ja ottelussa sääntöjen määräämänä hätävarana ollut 42-vuotias amatööritorjuja joutui toisessa erässä Carolinan maalille joukkueen johtaessa 3–1.

Ayres päästi heti kaksi ensimmäistä laukausta taakseen, ja Toronton murskavoitto vaikutti olevan vain ajan kysymys.

Carolina taisteli kuitenkin päätöserän hurmiossa, ja venyi sensaatiomaiseen 6–3-voittoon jääkoneenkuljettajan johdolla.

– Aikamoinen tarina, Sebastian Aho huokasi naurahtaen sunnuntaina.

– Kyllähän se vähän pahalta näytti, kun pari ensimmäistä upposi. Siinä koeteltiin uskoa.

Sebastian Aho porskuttaa tällä hetkellä 12 ottelun pisteputkessa, mikä on pisin tällä hetkellä NHL:ssä.

Tilanne oli niin surkuhupaisa, että toisella erätauolla Carolinan pukukopissa ei edes jaksettu tuskailla.

– Sehän meni kopissakin jo ihan huumorin puolelle. Oli vähän sellainen fiilis, että ei jäädä ainakaan katselemaan. Sovittiin, että nyt mennään ja pistetään kaikki likoon. Että käy miten käy, oikeastaan ihan sama, Aho kertailee.

– Eihän tuollaista tapahdu ikinä. Kaksi veskaria loukkaantuu ja sieltä tulee jääkonekuski maaliin!

Ayres kertoi pelin jälkeen haastatteluissa, että muun muassa Erik Haula oli sanonut hänelle, ettei ole väliä montako maalia tämä päästää ja kehottanut vain nauttimaan ainutkertaisesta tilaisuudesta pelata NHL-ottelussa kiekkomekka Toronton lauantai-illassa.

Ottelu ei ollut mikään tyvipään panokseton läpsyttely, vaan siinä pelattiin pudotuspelitaiston kannalta huipputärkeistä pisteistä. Toivottomalta vaikuttanut tilanne hitsasi pahasti siipirikkoisesta Carolinan päätöserään ennennäkemättömän yhtenäisen ryhmän.

Carolina puolusti hurjalla tunteella, ja Ayres torjui lopulta kaikki päätöserän seitsemän laukausta.

– Oli hieno nähdä, että pystyimme joukkueena suoriutumaan noin. Emme antaneet vastustajalle juurikaan laukaisupaikkoja. Se oli sellainen yhteinen hieno juttu ja kokemus.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu amatöörivahti sai pelin jälkeen koppiin palatessaan sen luokan vastaanoton, jota olisi voinut odottaa Stanley Cupin ratkaisseen finaalin jälkeen.

Joidenkin medioiden mukaan Ayres sai ottelun aikana tekemänsä try–out-sopimuksen mukaisesti urakastaan 500 dollarin palkkion.

Miljoonia tienaavat Carolinan pelaajat olivat kuitenkin kaivaneet pelin jälkeen joukolla lompakkonsa esiin ja antaneet jääkoneenkuljettajalle hieman tippiä hyvin tehdystä työstä.

– Kyllä me vähän rahaa annettiin, joukkueen kovapalkkaisin (8,5 milj/kausi) ykköstähti Aho paljasti.

Pelin jälkeen Ayres esitteli TSN:n haastattelussa myös maalivahti James Reimerilta nimikirjoituksella saatua mailaa. Carolinan päävalmentaja, NHL-legenda Rod Brind’Amour oli puolestaan antanut hänelle viinipullon, jonka etikettiin oli kirjoittanut ”kiitos muistoista”.