Edmontonin kiekkopomolta karu kommentti Jesse Puljujärven tilanteesta NHL:ssä - NHL - Ilta-Sanomat

Edmontonin kiekkopomolta karu kommentti Jesse Puljujärven tilanteesta NHL:ssä

Kärppien Jesse Puljujärvi (vas.) on iskenyt 19 maalia ja 45 pistettä 47 liigaottelussa tällä kaudella.

Julkaistu: 21.2. 11:17

NHL:stä Kärppiin palanneen Jesse Puljujärven markkina-arvo ei päätä huimaa.

On jopa todennäköistä, että NHL:n siirtotakarajalla kuullaan tälläkin kaudella suomalaisuutisia.

NHL-seuroilla on aikaa tehdä siirtoja ensi maanantaihin asti. Siirtotakaraja on tarkalleen kello 22 Suomen aikaa.

Sinivalkoisessa huhumyllyssä on pyöritelty Sami Vatasen, Kasperi Kapasen ja Mikael Granlundin nimiä tiheimmin.

Yksi mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä on myös Jesse Puljujärvi, joka palasi täksi kaudeksi Oulun Kärppiin. Koska Puljujärvi ei solminut uutta NHL-sopimusta 1. joulukuuta mennessä, torniolainen ei voi pelata NHL:ssä enää tällä kaudella.

Toukokuussa 22 vuotta täyttävän laitahyökkääjän pelaajaoikeudet NHL:ssä omistaa edelleen Edmonton Oilers, mutta Puljujärvi on ilmoittanut, että pelit Oilersissa on pelattu.

Oilersin GM Ken Holland on yrittänyt kaupitella kesän 2016 ykköskierroksen varausta viime kesästä lähtien, mutta hiljaista on ollut.

Siirtorajan lähestyessä Hollandin mukaan tilanne ei ole muuttunut radikaalisti. Puljujärven markkina-arvo ei kommenttien perusteella huitele tällä hetkellä pilvissä.

– En ole oikeastaan kaupitellut häntä, eikä kukaan ole oikeastaan kysellyt hänestä, Holland kommentoi edmontonilaismedialle torstaina.

Puljujärvi ei ole tällä hetkellä akuutein puheenaihe Edmontonissa, sillä paikallinen kiekkoklubi seilaa harvinaisessa myötätuulessa. Oilers on kolmen vuoden tauon jälkeen menossa pudotuspeleihin.

Oilersin suurin tarve siirtorajalla on löytää pätevä laitahyökkääjä supertähti Connor McDavidin vasemmalle puolelle.

Holland kuitenkin toppuutteli villeinä käyviä huhuja.

– Riippuu siitä, mitä on saatavilla ja mikä on hinta. Markkinoilla ei ole kovin paljon laitahyökkääjiä, hyökkääviä keskushyökkääjiä tai puolustavia keskushyökkääjiä.

Hollandin mukaan hän aikoo tulevina päivinä päättää sen, miten aktiivinen hän on siirtotakarajalla.

Kokeneen seurapomon on puntaroitava tarkasti, onko nyt aika myydä huomista ja panostaa tähän kevääseen vai kannattaako mieluummin rakentaa rauhassa tulevaisuutta.

– Haluaisin auttaa nyt, koska jätkät pukuhuoneessa ja valmennus ovat tehneet erittäin kovasti töitä päästäkseen tähän asemaan. Minun on kuitenkin myös huomioitava hinta. En kauppaisi ykköskierroksen varausvuoroa vuokrapelaajaan, Holland sanoi.