Mikko Rantanen loukkaantui pahasti – Coloradon valmentaja Jared Bednar antoi lyhyen lausunnon - NHL - Ilta-Sanomat

Video: Mikko Rantanen karjaisi kirosanan poistuessaan kaukalosta – paha loukkaantuminen pyöräytti huhumyllyn käyntiin

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen (oik.) ehti saada tililleen yhden syöttöpisteen ennen loukkaantumistaan Tampa Bay Lightningia vastaan.

Julkaistu: 18.2. 11:12

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen loukkaantui vakavasti ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Mikko Rantanen ajoi voimakkaasti kiekon kanssa maalille, kun Tampan slovakkipakki Erik Cernak heittäytyi hänen jalkoihinsa ja huitoi suomalaisen kumoon. Rantanen menetti tasapainonsa ja liukui kovaa vauhtia päin laitaa.

Rantanen törmäsi laitaan vasen olkapää edellä. Hän jäi hetkeksi jäähän makaamaan ja nousi sitten tuskaisesti ylös. Rantanen luisteli olkapäätään pidellen vaihtoaitioon ja poistui saman tien pukukoppiin. Hänen huuliltaan saattoi lukea kirosanan.

Loukkaantuminen päätti Rantasen ottelun ja mahdollisesti myös hänen koko runkosarjansa. Coloradon valmentaja Jared Bednar ilmoitti lyhytsanaisesti, että suomalaistähti on sivussa ”viikkoja”.

Denveriläistoimittaja Adrian Dater twiittasi, että Rantaselta olisi murtunut solisluu ja toipumisaika olisi tavallisessa tapauksessa 6–8 viikkoa. NHL:n runkosarja päättyy 4. huhtikuuta.

Laitahyökkääjä Rantasen pitkä sairausloma tietää sitä, että Coloradolla alkaa olla paha hyökkääjäpula. Myös sentteri Nazem Kadri ja laiturit Matt Calvert ja Colin Wilson ovat sivussa vielä viikkojen ajan.

Valmentaja Bednar – entinen ECHL-kovanaama – yritti nähdä huonojen uutisten hyvät puolet. Tähtien ollessa poissa, reserveillä on mahdollisuus loistaa.

– Muiden pelaajien täytyy nyt nousta esiin. He saavat nyt mahtavan tilaisuuden, Bednar sanoi Denver Postin mukaan.

Bednarin puheista huolimatta Avalanchea seuraava media aloitti heti valtavan siirtospekulaation. Colorado taistelee tiukasti läntisen konferenssin voitosta ja jahtaa menestystä pudotuspeleissä. Seuran GM Joe Sakic saattaa haluta vahvistaa miehistöään vielä ennen NHL:n siirtotakarajaa, joka koittaa ensi maanantaina 24. helmikuuta.

Denver Post spekuloi, että Colorado saattaisi olla kiinnostunut Montrealin 29-vuotiaasta slovakkilaiturista Tomas Tatarista, joka on iskenyt jo 21 maalia tällä kaudella. Toinen vaihtoehto on, että Sakic kilauttaa kaverille, eli Detroitin pomolle Steve Yzermanille ja värvää joko hyvän pukukoppipelaajan Luke Glendeningin tai rouhean Darren Helmin.

Montrealin Tomas Tatarin huhutaan olevan Coloradon kiikarissa.

The Athletic puolestaan arvelee, että Colorado saattaisi satsata yhä tulevaisuuteen ja pelimerkkien haaskaamisen sijaan nostaa lisää pelaajia ylös farmijoukkueestaan Colorado Eaglesista.