Patrik Laine MM-kisoihin? ”Miksipä ei” - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineen saaminen kevään MM-kisoihin on monen leijonafanin unelma – näin maalitykki itse kommentoi

Patrik Laine saattaa nostella toukokuussa käsiään kattoon leijonapaidassa.

Patrik Laine saattaa nostella toukokuussa käsiään kattoon leijonapaidassa.

Julkaistu: 15.2. 15:06

Patrik Laineen lausunnot ovat musiikkia leijonafanien korville.

Jos huipputasaista pudotuspelitaistoa käyvän Winnipeg Jetsin kausi päättyy runkosarjaan, Patrik Laine saatetaan hyvinkin nähdä toukokuussa Sveitsin MM-jäillä.

– Kyllähän MM-kisat aina kiinnostavat. Ei ole ikinä ollut siitä kiinni, etteikö kiinnostaisi. Aikaisemmin on ollut terveystilannetta ja sopimushommaa, Laine, 21, sanoo.

Laine on pelannut urallaan yhdet MM-kisat, vuonna 2016, jolloin hän edusti vielä Tapparaa. Tuolloin Laine valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi vain 18-vuotiaana.

Edellisen kerran Laine on nähty leijonapaidassa lähes kolme ja puoli vuotta sitten World Cupissa syksyllä 2016 ennen kuin hän oli edes ehtinyt pelata yhtäkään NHL-ottelua.

Sen jälkeen Laineen MM-matkan esteenä oli kerran Jetsin eteneminen NHL:n pudotuspeleissä konferenssifinaaleihin, ja viime keväänä selkävaivoista kärsineellä maalitykillä oli edessään raastavat sopimusneuvottelut.

– Nyt ei ole sopimushommia kesällä, että jos vain terveys antaa myöden, ettei satu tässä lopussa mitään, niin miksipä ei MM-kisoihin.

– Aina minua kiinnostaa voittaa ja pelata lisää, Laine painottaa.

Viime kesänä Laine tatuoi käsivarteensa ison leijonan kuvastamaan Suomea ja sen jääkiekkomaajoukkuetta.

Kuvituskuva

Vaikka tällä hetkellä läntisessä konferenssissa niukasti pudotuspeliviivan alla oleva Jets onnistuisikin raapimaan itsensä jatkoon, tämän hetken näkymillä se lähtisi huhtikuun toisella viikolla alkavalle ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle selvänä altavastaajana jotakin Keskisen divisioonan kovaa kärkijoukkuetta vastaan (Colorado, St. Louis, Dallas).

Halutessaan Laine ehtisi vasta toukokuun 8. päivänä alkaviin kisoihin hyvin vielä ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeenkin.

NHL-kauden 56 ottelun jälkeen Laineella oli kasassa väkevät tehot 24+29=53. Hän on tätä menoa rikkomassa aiemman yhden kauden piste-ennätyksensä (70).

Tuoreimmat osastosta