Jay Bouwmeester oli onnistuneessa sydänoperaatiossa - NHL - Ilta-Sanomat

Sydän pysähtyi vaihtopenkillä kesken ottelun – NHL-konkari kävi sydänleikkauksessa

Jay Bouwmeesterin tilasta saatiin perjantaina positiivisia uutisia.

Jay Bouwmeesterin tilasta saatiin perjantaina positiivisia uutisia.

Julkaistu: 14.2. 21:46

St. Louisin konkaripuolustaja luhistui vaihtopenkin lattialle kesken avauserän keskiviikkoaamuna Suomen aikaa käydyssä Anaheim Ducksin ja St. Louis Bluesin välisessä ottelussa.

St. Louis Bluesin puolustaja Jay Bouwmeesterin tilasta saatiin uutta tietoa.

36-vuotiaan luottopakin sydän pysähtyi kesken tiistai-illan ottelun. Bouwmeesterin sydän saatiin käyntiin defibrillaattorilla ja pelaaja palasi tajuihinsa ennen matkaa sairaalaan.

Bouwmeester kävi perjantaina leikkauksessa, jossa hänelle asennettiin sydämeen kytketty implantoitava defibrillaattori (ICD), laite, joka tasaa ja palauttaa epätasaista sydämen rytmiä. Asiasta uutisoi CNN. Myös St. Louis tiedotti asiasta verkkosivuillaan ja kertoi tiedottavansa pelaajansa tilasta jälleen ensi viikolla.

– Jay Bouwmeesterille asennettiin onnistuneesti implantoitava defibrillaattori, seura tiivisti uutisen Twitterissä.

Operaatio suoritettiin Kaliforniassa Irvinen yliopistollisessa sairaalassa. Bouwmeester jää sairaalaan toistaiseksi ennen kuin saa siirtoluvan St. Louisiin.

Voit katsoa videon keskiviikon ottelun tilanteesta alta.

Jos video ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Bouwmeester on pelannut jo vuonna 2002 alkaneella NHL-urallaan yli 1200 runkosarjaottelua. Viime kevään Stanley Cupin lisäksi hän on voittanut Kanadan maajoukkueessa muun muassa yhden olympia- ja kaksi MM-kultaa sekä kaksi kertaa World Cupin.

Tuoreimmat osastosta