Kevin Lankinen Vuoden esikuva 2019 – Christa-äiti: ”Menee sydämeen” - NHL - Ilta-Sanomat

Kevin Lankinen Vuoden esikuva 2019 – Christa-äiti: ”Menee sydämeen”

Christa Grönlund kävi noutamassa poikansa Kevin Lankisen palkinnon.

Christa Grönlund kävi noutamassa poikansa Kevin Lankisen palkinnon.

Julkaistu: 16.1. 20:35

Vuoden esikuvaksi valitun Kevin Lankisen äiti Christa Grönlund kertoi poikansa olleen aina intohimoinen lukija.

Jääkiekkoilija Kevin Lankinen on voittanut Urheilugaalassa jaettavan Vuoden esikuva -palkinnon.

Lankinen oli suuressa roolissa jääkiekon miesten maailmanmestaruuden keväällä 2019 voittaneessa joukkueessa.

Hän nousi Suomen kansan tietoisuuteen torjuntojensa lisäksi lukuharrastuksensa vuoksi. Kiekko-Vantaan kasvatti on puhunut useaan otteeseen lasten ja nuorten lukutaidon merkityksestä.

NHL-unelmaansa Yhdysvalloissa tavoitteleva maalivahti ei päässyt paikalle gaalaan, ja palkinnon kävi noutamassa hänen äitinsä Christa Grönlund. Lankinen kiitti videotervehdyksessään vanhempiaan ja alleviivasi esikuvien merkitystä omallakin urheilu-urallaan.

Tunteikas hetki

Äiti saapui median haastateltavaksi Uno-palkinto tiiviisti kainalossaan.

– Todella tunteikas hetki. Kun kuulee oman poikansa kiittävän vanhempiaan puheessa, niin meneehän se sydämeen, silminnähden liikuttunut Grönlund huokaisi.

Ensisysäys Lankisen lukuharrastukselle oli äidin itsensä hänelle lukemat legendaariset Vaahteranmäen Eemeli -kirjat. Siitä lähtien kaksikielisestä perheestä lähtöisin oleva kiekkoilija on lukenut kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

– Lukeminen on ollut Kevinille aina intohimo. Viimeinen niitti etenkin omaelämänkertakirjojen lukemiseen oli kuitenkin se, kun annoimme hänelle muutama vuosi sitten joululahjaksi Zlatanin elämänkertakirjan. Siitä se lähti, äiti muisteli.

Lukeminen ei ole ehkä se perinteisin jääkiekkoilevan nuoren harrastus, vaikka kiekkoyhteisö onkin muuttunut paljon parin vuosikymmenen takaisesta.

– Jääkiekkokaverit ovat suhtautuneet aina pelkästään positiivisesti Kevinin harrastukseen, Grönlund vakuutti.

Vielä NHL-debyyttiään Chicago Blackhawksissa odotteleva Lankinen on pelannut tällä kaudella 16 ottelua Chicagon farmijoukkueen Rockford IceHogsin riveissä torjuntaprosentilla 90,8.

Tuoreimmat osastosta