NHL:ssä pamahti valmentajayllätys – uusi luotsi sai itsekin kenkää vain kuukausi sitten - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:ssä pamahti valmentajayllätys – uusi luotsi sai itsekin kenkää vain kuukausi sitten

Gerard Gallant ei enää luotsaa Vegasia.

Gerard Gallant ei enää luotsaa Vegasia.

Julkaistu: 15.1. 18:21

Gerard Gallant on saanut potkut Vegas Golden Knightsista.

NHL-seura Vegas Golden Knights tiedotti keskiviikkona vapauttaneensa päävalmentaja Gerard Gallantin ja valmentaja Mike Kellyn tehtävistään. Seura on neljän ottelun tappioputkessa.

Uutena päävalmentajana aloittaa Peter DeBoer.

Gallant valmensi Vegasia kahden ja puolen kauden ajan eli seuran NHL:ssä aloittamisesta saakka. Kovin suoritus nähtiin heti debyyttikaudella, kun tulokasseura porhalsi aina Stanley Cupin finaaleihin saakka.

Tämä kausi ei ole sujunut aivan vanhojen malliin, mutta seura on silti hyvissä asemissa pudotuspelitaistelussa ja voi edelleen voittaa Tyynenmeren divisioonankin.

Hienon debyyttikauden jälkeen viime kausi oli hienoinen pettymys, sillä matka tyssäsi pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen. Tuolloin voiton vei San Jose Sharks, jota valmensi juuri DeBoer.

DeBoer sai puolestaan kenkää Sharksista aiemmin tällä kaudella, noin kuukausi sitten. DeBoer sai lähteä samaten seurajohdon odotusten alittamisen vuoksi. Nyt Vegas päätti napata vanhan rankaisijansa johtamaan seuran uuteen nousuun.

DeBoer on valmentanut joukkueensa kahdesti Stanley Cupin finaaleihin. Hän teki tempun ensimmäisen kerran New Jerseyn ruorissa 2011–12 ja uudelleen San Josessa 2015–16. Mestaruuteen asti hän ei ole yltänyt.

Tuoreimmat osastosta