Sami Niku Ylelle: ”Välillä on ollut motivaation kanssa ongelmia” - NHL - Ilta-Sanomat

”Välillä on ollut motivaation kanssa ongelmia” – paluuta NHL:ään kärkkyvältä Sami Nikulta harvinainen avautuminen Ylellä

Sami Nikun tie Winnipeg Jetsin NHL-puolustukseen on ollut tukossa.

Julkaistu: 6.1. 11:03

Winnipeg Jetsin NHL-miehistöstä farmiin pudonnut Sami Niku avautuu tilanteestaan Ylen haastattelussa.

Suomalainen jääkiekkopuolustaja Sami Niku, 23, latoo Ylen haastattelussa poikkeuksellisen suorasanaista tekstiä tunnelmistaan NHL-joukkue Winnipeg Jetsin farmijoukkue Manitoba Moosessa.

– Välillä on rehellisyyden nimissä ollut motivaation kanssa ongelmia, kun miettii, missä pelaan. En kuitenkaan löysäilemään ala, aina sitä jotenkin saa itsensä peleihin ladatuksi, Niku sanoo Ylelle.

JYPin kasvatti Niku kokee AHL:ssä pelaamisen ”liian helpoksi” ja palkkaeron farmin ja NHL:n välillä (70 000 dollaria vs. 840 000 dollaria) raastavaksi. Farmipelejä on kertynyt kuluvalla kaudella 18.

Ylen mukaan farmikomennuksen taustalla on muun muaassa kaksi loukkaantumista ja Jetsin pelaajahankinnat – mutta myös Nikun räiskyvä temperamentti.

– Hommat ovat vaikeutuneet, kun on palanut kiinni ja on tullut hölmöiltyä, Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla syntynyt Niku myöntää Ylelle.

Niku on pelannut tällä kaudella Jetsin riveissä yhden NHL-pelin ja oli kokoonpanossa muutama päivä sitten Minnesotaa vastaan, muttei päässyt kentälle.

Nikun taipaleelle on mahtunut myös silkkaa huonoa tuuria. Hän joutui syyskuussa peltikolariin hyökkääjä Kristian Vesalaisen kanssa, ja suomalaiskaksikon osallistuminen NHL:n harjoitusleirille viivästyi hieman.

Kovassa kilpailutilanteessa

Nikun vaikeudet murtautua NHL-miehistöön olivat, jos eivät odotettuja, niin eivät täysin yllättäviä.

Urheilulehden NHL-oppaassa arvioitiin ennen kautta, että Niku kilpailee tosissaan viimeisistä pelipaikoista Jetsin puolustuksessa. Viime kaudella hän kiekkoili ylhäällä NHL:ssä 30 ottelua (1+3=4) rajallisilla peliajalla ja Manitoba Moosessa 20 ottelua (3+9=12).

Urheilulehti kuvasi Nikua yhdeksi seuraorganisaation lupaavimmista puolustajista, jonka vahvuudet ovat paineensietokyvyssä, kiekollisessa osaamisessa ja taloudellisessa luistelussa. Kehitettävää on kovuudessa omalla puolustusalueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?