Sami Vatanen jätti jälleen ottelun kesken saatuaan osuman päähänsä – NHL:n alkukauden suurimman pettymyksen kurimus jatkuu - NHL - Ilta-Sanomat

Sami Vatanen jätti jälleen ottelun kesken saatuaan osuman päähänsä – NHL:n alkukauden suurimman pettymyksen kurimus jatkuu

Sami Vatanen (vas.) jätti taas pelin kesken.

Sami Vatanen (vas.) jätti taas pelin kesken.

Julkaistu: 7.12.2019 7:14

New Jersey Devils hävisi taas.

Täksi kaudeksi roimasti vahvistunut New Jersey Devils on ollut odotuksiin nähden NHL-kauden suurin pettymys.

Hiljattain se antoi jo potkut päävalmentajalleen John Hynesille. Tilalle väliaikaiseksi käskijäksi nostettiin apuvalmentaja Alain Nasreddine.

Kurssi ei kuitenkaan ole kääntynyt. Perjantain ja lauantain välisenä yönä joukkue kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Chicago haki voittomaalikisan jälkeen 2–1-vierasvoiton Newarkista.

Devilsin ainoan maalin syöttänyt suomalaispuolustaja Sami Vatanen jätti ottelun kesken jo kolmannen erän alussa, kun hän sai kiekon kasvoihinsa. Vatanen blokkasi omalla mailallaan lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen, ja peliväline kimposi epäonnisesti ylöspäin.

Kiekko ei näyttänyt tehneen pahaa tuhoa suomalaispuolustajan kasvoihin, mutta hän suuntasi suoraan pukuhuoneeseen eikä enää palannut.

Vatasen kohdalla pääosumat ovat aina erityisen huolestuttavia, sillä hän on kärsinyt urallaan useista aivotärähdyksistä. Hän oli juuri hiljattain sivussa useita pelejä aivotärähdyksen takia.

28 pelistään vaivaiset 23 pistettä kerännyt Devils on itäisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä, ja haaveet pudotuspeleistä alkavat jo karata. Niihin päästäkseen sen pitäisi kerätä loppukauden ajan arviolta lähes 70 prosenttia jäljellä olevista pisteistä, mikä on nähdyn perusteella täysin toivoton urakka.

Samalla huhut ja spekulaatio joukkueen ykköstähden Taylor Hallin siirrosta voimistuvat kaiken aikaa. Toissa kaudella NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitusta Hallista tulee kesällä ensi kertaa urallaan rajoittamaton vapaa agentti. Jos hän ei aio allekirjoittaa jatkosopimusta, Devilsin on syytä kaupata hänet jo kesken kauden ja repiä supertähdestään kaikki hyöty tulevaisuutta silmällä pitäen.

Myös Vatanen on tämän kauden jälkeen ensi kertaa urallaan rajoittamaton vapaa agentti.

Perjantain kierros

New Jersey Devils–Chicago Blackhawks 1–2 vl. (1–0, 0–1, 0–0, 0–1)N: Sami Vatanen 0+1

New York Rangers–Montreal Canadiens 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Pittsburgh Penguins–Arizona Coyotes 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)A: Antti Raanta 24/25 torj.

Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)E: Mikko Koskinen 35/36 torj.

Anaheim Ducks–Washington Capitals 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Tuoreimmat osastosta