Ville Leinoa lyönyt Peter Laviolette puolustautuu - NHL - Ilta-Sanomat

Suomalaista NHL-tähteä lyönyt valmentaja puolustautuu: ”Minun näkökulmani on tämä”

Peter Laviolette (oik.) joutui selittämään, miksi löi Ville Leinoa (vas.) helmikuussa 2011.

Peter Laviolette (oik.) joutui selittämään, miksi löi Ville Leinoa (vas.) helmikuussa 2011.

Julkaistu: 6.12.2019 22:20

Nashville Predatorsin valmentaja Peter Laviolette joutui selittämään, miksi hän löi Ville Leinoa kahdeksan vuotta sitten.

Helmikuussa 2011 sattunut tapaus nousi uudestaan puheenaiheeksi, kun urheilukanava ESPN:n tunnettu kiekkotoimittaja Greg Wyshynski käsitteli sitä kolumnissaan perjantaina.

Philadelphia Flyersiä tuolloin luotsannut Peter Laviolette löi joukkueensa suomalaishyökkääjää Ville Leinoa kypärään kesken pelin. Isku näkyi tv-lähetyksessä, mutta aikoinaan tapaukselle lähinnä naureskeltiin mediassa.

Wyshynskin mielestä nyt ajat ovat muuttuneet. Kiusaajavalmentaja Mike Babcockin potkuista alkoi keskustelu NHL:n valmennuskulttuurista, ja Babcockin lisäksi kaksi muuta valmentajaa on joutunut sivuun pelaajiin kohdistamansa henkisen ja fyysisen väkivallan vuoksi.

Laviolette reagoi nopeasti Wyshynskin kolumniin ja kiisti jyrkästi olevansa pelaajia pahoinpitelevä valmentaja. Lavioletten mukaan videota Leinon lyömisestä voi tulkita monin tavoin.

– Minun näkökulmani on tämä: olin pyytänyt aikalisää ja yritin motivoida joukkuettani. Siksi yritin lyödä nyrkillä kämmentäni. Hipaisin Leinon kypärän takaosaa. En missään nimessä halunnut pahoinpidellä häntä enkä ole koskaan pahoinpidellyt pelaajiani, Laviolette sanoi The Athleticin Predators-toimittajan Adam Vinganin mukaan.

Entinen AHL-puolustaja Laviolette kiisti myös ex-pelaajansa Daniel Carcillon väitteen, jonka mukaan valmentaja käski pelaajiaan tappelemaan vastustajien kanssa.

Ville Leino kertoi ESPN:lle, että Laviolette olisi pyytänyt lyöntiään anteeksi. Laviolette ei vahvistanut tätä.

– En muista edes käsitelleeni asiaa. Jos tein niin, hieno homma, koska kyse oli täydestä vahingosta. Löin ohi kädestäni ja hipaisin hänen kypäräänsä.

Peter Laviolette luotsasi Carolina Hurricanesin NHL:n mestariksi vuonna 2006. Hän on urallaan johtanut myös Philadelphia Flyersin ja Nashville Predatorsin Stanley Cupin finaaliin.

Tuoreimmat osastosta