Tulikuuma Mikko Rantanen loistaa jälleen kovavireisen Coloradon tähtenä – ”Päivät olivat aika pitkiä” - NHL - Ilta-Sanomat

Tulikuuma Mikko Rantanen loistaa jälleen kovavireisen Coloradon tähtenä – ”Päivät olivat aika pitkiä”

Mikko Rantanen on ollut kovassa iskussa tälläkin kaudella.

Mikko Rantanen on ollut kovassa iskussa tälläkin kaudella.

Julkaistu: 6.12.2019 10:14

Rantanen on jäänyt ilman tehopisteitä vain yhdessä ottelussa tällä kaudella.

Coloradon Mikko Rantanen pelasi torstaina Montrealissa kolmannen ottelun 16 peliä vieneen nilkkavamman jälkeen.

Kaava oli jälleen tuttu: Rantanen oli tehoilla, ja Colorado voitti.

Rantanen, 23, on ollut tällä kaudella Coloradolle lähes tae voitosta. Kun hän on ollut mukana, joukkue on hävinnyt vain kerran. Silloinkin vasta jatkoajalla.

12 ottelun jälkeen Rantasella on kasassa tehot 6+12=18. Pisteittäkin hän on jäänyt vain yhdessä ottelussa.

Montrealissa Colorado karkasi toisessa erässä jo 3–0-johtoon, mutta kotijoukkue nousi vielä maalin päähän ja painosti päätöserässä hurjana. Vieraat kuitenkin kestivät ja ottivat viidennen peräkkäisen voittonsa. Rantanen alusti avauserässä Gabriel Landeskogin 2–0-maalin.

– On kyllä ollut hienoa päästä nyt takaisin. Aika pitkäänhän se kesti, Rantanen sanoi ottelun jälkeen

– Vähän tylsistynyt olo oli, kun joutui katsomaan yli kuukauden pelejä sivusta. Päivät olivat aika pitkiä, kun aamusta kävi hallilla ja sitten ei ollutkaan enää mitään koko päivänä.

Rantanen jakoi kiitosta joukkuekavereilleen, jotka raapivat joukkueelle arvokkaita pisteitä, vaikka suomalaistähden lisäksi sairastuvalla oli pahimmillaan yhtä aikaa moni muukin runkomies.

Tällä hetkellä joukkue komeilee St. Louisin vanavedessä läntisen konferenssin kakkospaikalla.

– Varsinkin nyt kun saamme kaikki takaisin, niin onhan meillä tosi laaja materiaali. Uudet hankinnat ovat olleet tosi hyviä ja onhan tuo (Cale) Makar ihan huikea. Syvyyttä olemme saaneet viime kaudesta lisää.

– Itselläni 16 pelin tauon jälkeen menee tietysti hetki, että totun taas pelirytmiin ja jaksan pelata paremmin. Peli peliltä on kuitenkin mennyt parempaan päin.

Ei Rantasella tosin kovin huonosti alkanut heti kylmiltäänkään, sillä hän teki viime lauantain paluupelissään vain kymmenen minuutin jääajalla hurjat tehot 1+3.

– No joo, silloin kulki kyllä heti niissä parissa erässä, Rantanen naurahti.

– Mutta hyvien kavereiden kanssa olen saanut pelata, hän lisäsi perään.

Rantanen ja MacKinnon ovat muodostaneet tuhoisan tutkaparin jo vuosia.

Rantanen ja MacKinnon ovat muodostaneet tuhoisan tutkaparin jo vuosia.

Colorado sai Montrealissa yli kuukauden tauon jälkeen kokoonpanonsa takaisin kapteeninsa Landeskogin. Viime vuosina yhden sarjan parhaista ketjuista Nathan MacKinnonin ja Rantasen kanssa muodostanut ruotsalainen pantiin kuitenkin tällä kertaa kakkosvitjaan. Hänen paikkansa MacFinlandiksi nimetystä ykkösnyrkistä ehti viedä Joonas Donskoi.

– Se ketju on tuntunut hyvältä. Eihän me olla vasta kuin kolme peliä pelattu, mutta peli peliltä löydämme Donskoin kanssa paremmin toisiamme.

– Onhan se kiva pelata toisen suomalaisen kanssa. Ja varsinkin kun kyseessä on vielä hyvä pelaaja.

Colorado pääsee mittaamaan seuraavaksi tasonsa todellisessa huippuottelussa lauantaina idän kärkijoukkue Bostonin vieraana.

Tuoreimmat osastosta