Jesperi Kotkaniemi loukkaantui pelottavalla tavalla NHL:ssä – valmentaja jyrisi suomalaisen telomisesta: ”Todella vaarallista!” - NHL - Ilta-Sanomat

Jesperi Kotkaniemi loukkaantui pelottavalla tavalla NHL:ssä – valmentaja jyrisi suomalaisen telomisesta: ”Todella vaarallista!”

Joel Armia ja Artturi Lehkonen taluttivat vaarallisesti loukkaantuneen Jesperi Kotkaniemen ulos kaukalosta.

Joel Armia ja Artturi Lehkonen taluttivat vaarallisesti loukkaantuneen Jesperi Kotkaniemen ulos kaukalosta.

Julkaistu: 6.12.2019 6:05

Montrealin huippulupaus rojahti vaarallisesti niskoilleen jäähän.

Jesperi Kotkaniemen tuskaisesti alkanut NHL-kausi synkistyi entisestään.

Hiljattain nivusvamman takia yli kaksi viikkoa sivussa ollut hyökkääjä loukkaantui uudestaan torstain ja perjantain välisenä yönä kotiottelussa Coloradoa vastaan.

Kotkaniemi jäi heti ensi minuuteilla hyökkäyspäässä vieraiden lähes kaksimetrisen ja yli satakiloisen venäläishirmun Nikita Zadorovin painavan taklauksen ja laidan väliin.

Kotkaniemi lensi ilmassa holtittomasti ympäri ja paiskautui pahannäköisesti niskoilleen jäähän.

19-vuotias porilainen retkahti heti kädet levällään jäähän. Hetken päästä hän onnistui vääntäytymään tuskainen ilme kasvoillaan konttausasentoon, jossa oli lähes liikkumatta ainakin minuutin.

Lopulta ketjukaverit Joel Armia ja Artturi Lehkonen taluttivat päätään leuka rinnassa roikottaneen Kotkaniemen ulos kaukalosta.

Kotkaniemi oli ehtinyt pelata vain 47 sekuntia eikä palannut enää otteluun.

Tilanne on puhuttanut voimakkaasti, sillä Zadorov ojensi tilanteessa oikean jalkansa eteen, mikä edesauttoi suomalaisen holtitonta ilmalentoa. Se toi tilanteeseen merkkejä jalkapyyhkäisystä, joka on vaarallinen ja ulosajon arvoinen rike.

Zadoroville ei tuomittu tilanteesta rangaistusta.

Colorado voitti ottelun lopulta niukasti 3–2.

Montrealin päävalmentaja Claude Julien sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessaan, että Zadorovin jalkapyyhkäisyn tapainen teko oli hänen mielestään tuomittava.

– En tiedä, miten liiga näkee asian. Mutta mitä keskustelin ylemmän johdommekin kanssa, niin se oli ehdottomasti likainen ja rangaistava teko, Julien jyrisi.

– Se oli todella, todella vaarallista!

Kotkaniemen loukkaantumisen vakavuudesta ei vielä tuoreeltaan tihkunut lisätietoa. Julien kuitenkin vahvisti, ettei suomalainen lähde New Yorkiin, jossa Canadiens kohtaa heti perjantaina Rangersin.

Toisen NHL-kautensa alussa tehottomuuden kanssa tuskaillut Kotkaniemi oli ehtinyt löytää kauden toistaiseksi parasta virettään juuri viime peleissä.

Tuoreimmat osastosta