Saku Koivu palasi Montrealiin – jätti mestarikapteenit täysin varjoonsa: ”Tämä on uskomaton paikka” - NHL - Ilta-Sanomat

Saku Koivu palasi Montrealiin – jätti mestarikapteenit täysin varjoonsa: ”Tämä on uskomaton paikka”

12 Montreal Canadiensin kapteenia poseerasi rinnakkain Centre Bellin jäällä. Saku Koivu (vas.), Vincent Damphousse, Guy Carbonneau, Chris Chelios, Serge Savard, Yvan Cournoyer, Bob Gainey, Kirk Muller, Mike Keane, Pierre Turgeon, Brian Gionta ja Shea Weber.

12 Montreal Canadiensin kapteenia poseerasi rinnakkain Centre Bellin jäällä. Saku Koivu (vas.), Vincent Damphousse, Guy Carbonneau, Chris Chelios, Serge Savard, Yvan Cournoyer, Bob Gainey, Kirk Muller, Mike Keane, Pierre Turgeon, Brian Gionta ja Shea Weber.

Julkaistu: 4.12. 7:51

Montreal Canadiens kunnioitti vanhoja kapteeneitaan. Yleisön suurin suosikki ei jäänyt epäselväksi.

Canadiens juhli 110-vuotispäiväänsä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatussa ottelussa New York Islandersia vastaan.

Paikalle oli kutsuttu seuran entisiä kapteeneita. Paikalla olivat terveysmurheista kärsivää 83-vuotiasta Henri Richardia ja Las Vegasissa pelaavaa Max Paciorettyä lukuun ottamatta kaikki hengissä olevat Montreal Canadiensin entiset kapteenit. Heidän joukossaan vuosina 1999–2009 C-kirjainta rinnassaan kantanut Saku Koivu.

Kaikkiaan kapteeneita oli paikalla 12, mukaan lukien nykykippari Shea Weber.

He astelivat ennen ottelua jäälle yksi kerrallaan. Selvästi suurimmat suosionosoitukset keräsi Koivu, 45. Centre Bellin yli 20 000-päinen yleisö osoitti villinä suosiotaan suomalaislegendalle.

Seurahistorian ainoalle eurooppalaiskapteenille ei vetänyt yleisön silmissä vertoja edes Montrealin edellinen mestarikapteeni, vuonna 1993 joukkueen Stanley Cupiin johdattanut Guy Carbonneau tai 10-kertainen mestari, 76-vuotias Yvan Cournoyer.

Koivun osuuden näet ajasta 7.00 eteenpäin:

Ennen tiistai-illan juhlaottelua Koivu kävi katsomassa vanhaa kotiaan ja ihaili muutenkin tuttuja paikkoja.

– Tämä kaupunki oli kotini 15 vuoden ajan. Kun tulen tänne takaisin, näen fanit ja sen kuinka innoissaan he ovat... Tämä on uskomaton paikka, Koivu tunnelmoi ennen seremoniaa.

– Tämä ei ole helpoin paikka pelaajille, mutta toivoisin, että jokainen NHL-pelaaja saisi kokea tämän innostuksen ja kaiken muun edes päivän tai viikon ajan.

Koivu pelasi viimeiset ottelunsa Montrealissa vuonna 2009 ja lopetti uransa Anaheimissa 2014.

– Kaipaan sitä tunnelmaa, jännitystä ja tunnetta, mikä oli ennen pelejä.

– Mutta tuskimpa enää jaksaisin paria vaihtoa enempää. Ehkä ihan hyvä, että olen täällä katsomon puolella, Koivu naurahti.

Ennen Islanders-ottelua Canadiensin pelaajat käyttivät alkulämmittelyssä seuran legendojen paitoja. Koivun paidan sai kunnian pukea Artturi Lehkonen. Jesperi Kotkaniemen yllä oli entisen kapteenin ja nykyisen apuvalmentajan Kirk Mullerin paita, ja Joel Armia käytti ruotsalaislegenda Mats Näslundin paitaa.

Paikalla olleiden legendojen ansiota tai ei, mutta Montreal katkaisi ottelussa kahdeksan pelin tappioputkensa, kun se löi Islandersin 4–2.

Koivun numeroa 11 ei ole nostettu Centre Bellin kattoon, jossa roikkuu pitkä rivi 24 kertaa Stanley Cupin voittaneen seuran legendoja.

Fanien rakastaman Koivun saamat raivoisat suosionosoitukset nostattivat jälleen tiistaina keskustelua, pitäisikö Montrealin nostaa myös suomalaislegendansa paita arvoiselleen paikalle.