Liki kaksimetrinen puolustaja jyräsi Antti Suomelan vaihtoon – suomalaiselle kehuja valmentajalta: ”Tämä on viimeinen mahdollisuuteni” - NHL - Ilta-Sanomat

Liki kaksimetrinen puolustaja jyräsi Antti Suomelan vaihtoon – suomalaiselle kehuja valmentajalta: ”Tämä on viimeinen mahdollisuuteni”

Antti Suomela metsästää menestystä NHL:ssä.

Antti Suomela metsästää menestystä NHL:ssä.

Julkaistu: 30.11.2019 22:03

Antti Suomela yrittää murtautua San Jose Sharksin kokoonpanoon. Tilaisuuksia ei enää montaa tule.

Suomalaishyökkääjä Antti Suomelan peli päättyi kesken viime yönä Suomen aikaa. San Jose kaatoi perjantain ja lauantain välisenä yönä Los Angelesin 4–1 ja Suomela ankkuroi Sharksin nelosketjua aina kolmannen erän puoliväliin saakka.

Tuolloin päättyi suomalaisen iltapuhde. 195-senttinen ja 105-kiloinen Kingsin puolustaja Kurtis McDermid niittasi Suomelaa niin rajusti, että peli päättyi siihen.

The Athleticin mukaan Suomela tuskin pelaa tulevana yönä Sharksin vieraspelissä Arizona Coyotesia vastaan, mutta hänen pitäisi olla kuitenkin kunnossa.

Kolhu ei muuttanut sitä tosiasiaa, että Suomela esiintyi ottelussa edukseen. Syytäkin olisi, sillä alkukausi vierähti farmiliiga AHL:ssä ja Suomela pelaa viimeistä sopimuskauttaan Sharksissa. San Josella on ainakin nelosketjun paikkoja auki, sillä valmentaja Peter DeBoer ei ole ollut tyytyväinen kauden aloittaneen syvyyspelaajien panokseen. Siksi Suomela sai pitkästä aikaa tilaisuuden NHL-jäillä.

– Kun minut kutsuttiin ylös (19. marraskuuta) niin ajattelin, että tämä on viimeinen mahdollisuuteni. Haluan näyttää, mitä osaan. Tuntuu hyvältä pelata ja olla täällä taas, Suomela kertoi ottelun jälkeen sivustolle.

Suomela siirtyi viime kaudeksi San Joseen ja nappasi monen yllätykseksi paikan NHL-joukkueesta kovan harjoitusleirin näytöillä. Runkosarjapelit eivät kuitenkaan sujuneet toivotusti ja farmi kutsui. AHL:ssäkään ei kulkenut toivotusti, eikä takaisin ylös ollut enää asiaa.

Tällä kaudella Suomela on tehnyt tehot 4+3 11 AHL-pelissä ennen kutsua ylös. Kings-peli oli kauden viides NHL-ottelu Suomelalle. Hänellä on yksi syöttöpiste. Nelosketjussa nollan pitäminen omassa päässä on usein tärkeintä, ja Suomelan teholukema onkin yhden verran plussan puolella.

– Mielestäni hän on näyttänyt nyt aivan eri pelaajalta kuin kaveri, jonka lähetimme vuosi sitten farmiin. Tai kuin se kaveri, joka pelaili viime kauden loppuun farmissa. Hän pelaa energisesti. luistelee ja luo paikkoja. Hän ansaitsee peliaikaa ja tulee sitä myös saamaan, DeBoer kehui.

Kingsiä vastaan Suomela oli jäällä neljän Sharksin maalintekopaikan aikana, eikä hänen ollessaan jäällä onnistunut vastustaja luomaan paikkoja lainkaan. Suomela oli jäällä, kun ketjukaveri Noah Gregor iski uransa ensimmäisen NHL-maalin toisessa erässä.

Voitto Kingsistä oli Sharksille kymmenes 12 otteluun. Se on siivittänyt kauden surkeasti aloittaneen joukkueen takaisin taisteluun pudotuspelipaikasta.

Tuoreimmat osastosta