Robert Bortuzzo sikaili käsittämättömällä tavalla NHL:ssä – tähtipelaaja sivuun useiksi viikoiksi - NHL - Ilta-Sanomat

Video: Puolustajaköriläs sikaili käsittämättömällä tavalla NHL:ssä – tähtipelaaja sivuun useiksi viikoiksi

Robert Bortuzzoa odottaa pelikielto.

Robert Bortuzzoa odottaa pelikielto.

Julkaistu: 24.11.2019 22:13

St. Louis Bluesin Robert Bortuzzolla ei järki päätä pakota.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelatulla NHL-kierroksella nähtiin poikkeuksellisen ruma sikailu, kun St. Louisin satakiloinen ja lähes kaksimetrinen puukäsipuolustaja Robert Bortuzzo teloi Nashvillen Victor Arvidssonin sairastuvalle.

Vierasjoukkue Nashville pelasi ottelun avauserässä ylivoimalla, kun Arvidsson yritti huitaista maalinedustalla irtokiekkoa.

Kiekko kimposi jo maalin taakse, kun tilanteesta pahasti myöhässä ollut Bortuzzo, 30, saapui öykkäröimään.

Hän tempaisi maalin edessä ollutta Arvidssonia rajusti poikittaisella mailalla selkään, jolloin Bortuzzon aikeista täysin tietämätön ruotsalainen iski päänsä voimalla ylärimaan ja rojahti maalin sisään.

Vieressä ollut tuomari nosti välittömästi kätensä pystyyn jäähyn merkiksi, jota Bortuzzo ihmetteli käsiään levitellen.

Sen jälkeen Bortuzzo päätti vielä tirvaista oikein kunnolla maassa maannutta Arvidssonia. Hän löi satakiloisen ruhonsa voimalla Arvidssonia poikittaisella mailalla alaselkään, joka on yleensä suojaamaton osa hartiasuojien ja pelihousujen välissä. Toisesta iskusta Arvidsson sätki tuskissaan jäässä.

Bortuzzo sai tilanteesta kaksiminuuttisen, ja Arvidsson poistui loukkaantuneena ottelusta.

Sunnuntaina Nashville tiedotti, että viime kaudella vain 58 ottelussa peräti 34 maalia takonut Arvidsson, 26, joutuu Bortuzzon riehumisen takia sivuun ainakin 4–6 viikoksi.

Bortuzolle puolestaan langetettiin tapauksesta neljän ottelun pelikielto, jonka ajalta hän menettää palkkansa.

Kovista otteistaan tunnettu St. Louisin alakerran pajavasara ei suinkaan moukaroinut ensimmäistä kertaa puolustuskyvytöntä vastustajaa.

Toissa kaudella Bortuzzon poikittaisesta mailasta sai muun muassa kyytiä jäässä maannut New York Islandersin Brock Nelson.

Lisäksi Bortuzzo tempaisi esimerkiksi viime kevään finaalisarjassa Bostonin Noel Acciaria poikittaisella mailalla kasvoihin.

Vuotta aiemmin NHL sen sijaan langetti Bortuzolle tuhansien dollarien sakot, kun tämä pahoinpiteli tapojensa mukaisesti mailallaan vastustajaa.

Viime kauden Stanley Cup -mestari St. Louisin puolustus tunnetaan sarjan kovaotteisimpana. Bortuzzoa ei ole hankittu joukkueeseen ainakaan alakerran samettikätiseksi kiekolliseksi liideriksi. Hän on nimittäin tehnyt pelaamissaan 346 NHL-ottelussa yhteensä vain 14 maalia.

Klo 00.45: Lisätty maininta Bortuzzon saamasta pelikiellosta.

Tuoreimmat osastosta