Edmontonin superkaksikko hurjassa tehovireessä – samaan yltänyt aiemmin vain viisi duoa, joukossa Jari Kurri ja Wayne Gretzky - NHL - Ilta-Sanomat

Edmontonin superkaksikko hurjassa tehovireessä – samaan yltänyt aiemmin vain viisi duoa, joukossa Jari Kurri ja Wayne Gretzky

Vastustajien mielestä turhankin tuttu näky: McDavid ja Draisaitl pahanteossa. Jetsiä vastaan McDavid alusti ja Draisaitl pani kiekon verkkoon.

Vastustajien mielestä turhankin tuttu näky: McDavid ja Draisaitl pahanteossa. Jetsiä vastaan McDavid alusti ja Draisaitl pani kiekon verkkoon.

Julkaistu: 24.11.2019 21:50

Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat aloittaneet kauden hurjalla tavalla.

Edmonton Oilers näyttää vihdoin nousevan vuosia kestäneestä alakulostaan kohti pudotuspelien valoa. Vain kerran viimeisen 13 kauden aikana pudotuspeleihin päässyt seura on kerännyt NHL:n läntisessä konferenssissa eniten pisteitä (33) yhdessä puolustavan mestarin St. Louis Bluesin kanssa.

Renessanssin pääosia ovat näytelleet seuran nuoret supertähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl. 24-vuotias Draisaitl ja kenties koko liigan paras pelaaja, 23-vuotias McDavid, ovat kumpikin hurjassa pistetahdissa.

Draisaitl on tehnyt 47 pistettä (16+31) ja McDavid 46 (18+28). Kaksikon tehot ovat lähes historiallisella tasolla. Kanadalaisen Sportsnetin mukaan he ovat vasta kuudes NHL:n parivaljakko viimeisen 35 kauden aikana, jotka ovat kumpikin tehneet ensimmäisen 25 ottelun aikana vähintään 45 pistettä.

Kuten arvata saattaa, muiden parivaljakoiden luettelo on hurja, ja sen pääosissa ovat luonnollisesti Wayne Greztky ja Mario Lemieux. Pittsburgh Penguinsin supertähti ja nykyinen pääomistaja Lemieux on yltänyt samaan Jaromir Jagrin (1995–96) ja Rob Brownin (1988–89) kanssa. Gretzky on tehnyt tempun puolestaan Bernie Nicholsin kanssa Los Angeles Kingissä samaisella 1988-89 kaudella sekä sitä ennen Jari Kurrin kanssa 1984–85.

Ikoninen kiekkoduo Wayne Gretzky-Jari Kurri terrorisoi NHL-kaukaloita 1980-luvulla.

Ikoninen kiekkoduo Wayne Gretzky-Jari Kurri terrorisoi NHL-kaukaloita 1980-luvulla.

Samalla kaudella Kurri rikkoi NHL:n yhden kauden pudotuspelien maaliennätyksen tekemällä 19 maalia Oilersin matkalla mestaruuteen.

Näiden kaksikoiden lisäksi ainoastaan New York Islandersin tehokaksikko Mike BossyBrent Sutter (1984–85) on pystynyt samaan viimeisen 35 kauden aikana.

Kaikista mainituista parivaljakoiden tehokausista ainoastaan Gretzkyn ja Kurrin päättyi mestaruuteen. Aika näyttää onko Oilersin uusista nuorista tähdistä toistamaan seuralegendojen temppu.

Tuoreimmat osastosta