Entinen NHL-tähti Marian Hossa on samankaltaisessa tilanteessa kuin Ville Leino – lopetti 2017, mutta tienaa yhä miljoona dollaria vuodessa - NHL - Ilta-Sanomat

Entinen NHL-tähti Marian Hossa on samankaltaisessa tilanteessa kuin Ville Leino – lopetti 2017, mutta tienaa yhä miljoona dollaria vuodessa

Marian Hossa voitti Stanley Cupin Chicagon paidassa kolmesti.

Marian Hossa voitti Stanley Cupin Chicagon paidassa kolmesti.

Julkaistu: 21.11.2019 19:23

Slovakialainen Marian Hossa lopetti NHL-uransa keväällä 2017. Silti entinen tähtihyökkääjä poimii edelleen miljoona dollaria kaudesta.

Ekseema-nimisen ihosairauden vuoksi uransa keväällä 2017 lopettanut Marian Hossa on uransa jälkeen toiminut sijoittajana ruoka-alan yrityksessä. Hän myös omistaa urheilukeskuksen kotimaassaan Slovakiassa.

Entinen tähtihyökkääjä sai hikisistä pelivarusteistaan punaisia läiskiä ihoonsa, jotka aiheuttivat allergisen reaktion ja veristä punoitusta.

Vaikka lopettamisesta on jo yli kaksi vuotta, Hossa, 40, tienaa edelleen miljoona dollaria eli noin 900 000 euroa kaudesta NHL:ssä.

Rahantulo perustuu Hossan vuonna 2009 tekemään sopimukseen Chicago Blackhawksin kanssa. Mies teki Blackhawksin kanssa 12 vuoden ja 63 miljoonan dollarin sopimuksen.

Sopimus kattaa siis vielä tämän ja ensi kauden. Se loppuu virallisesti vasta keväällä 2021, jolloin Hossa on 42-vuotias. Hossan pelaajaoikeudet ovat tällä hetkellä Arizona Coyotesilla, joka on ottanut sopimuksen kontollaan.

Marian Hossa teki 12-vuoden sopimuksen Chicago Balckhawksin kanssa vuonna 2009. Se tuottaa hänelle edelleen.

Marian Hossa teki 12-vuoden sopimuksen Chicago Balckhawksin kanssa vuonna 2009. Se tuottaa hänelle edelleen.

Slovakin tilanne on siis vähän samankaltainen nykyään vaatesuunnittelijana toimivalla, entisellä suomalaiskiekkoilijalla Ville Leinolla.

Leino tienaa vielä kuluvasta NHL-kaudesta yli 1,2 miljoonaa dollaria eli noin miljoona euroa, vaikka viimeisistä NHL-peleistä on kulunut aikaa yli viisi vuotta.

Syy on Buffalo Sabresin kanssa kesällä 2011 solmitussa 27 miljoonan taalan kuusivuotisessa sopimuksessa, jonka seura osti kolmen kauden jälkeen ulos.

Leino olisi 2014–17 tienannut Sabresissa 10,5 miljoonaa dollaria. Tuon rahan sijasta hän saa noin 7,33 miljoonaa dollaria eli noin 1,22 mijloonaa dollaria per kausi 2014-20.

Nauttii ajastaan perheensä kanssa

Mutta mitä Marian Hossalle kuuluu nyt?

– Voin paljon paremmin. En ole laittanut varusteita päälle kahteen vuoteen. En ole myöskään luistellut kahteen vuoteen. Ihoni on parantunut ja nautin ajasta perheeni kanssa, Hossa kertoi yhdysvaltalaisen NBC:n haastattelussa lokakuussa.

– Lopettaminen ei ollut helppo päätös, sillä minusta tuntui että minulla oli vielä paljon annettavaa. Minulla on kaksi nuorta tytärtä ja minun on yksinkertaisesti katsottava tulevaisuuteen. Pelaaminen lääkkeiden avulla oli raskasta ja minun oli tehtävä iso päätös. En vain yksinkertaisesti pystynyt pelaamaan enää.

Mies kertoo myös mahdollisuudesta palata Chicagon organisaatioon vielä jonain päivänä.

– Rakastaisin tulla takaisin ja nähtäväksi jää mitä tapahtuu kun sopimukseni loppuu.

Syntynyt: 12. tammikuuta 1979 Stará Ľubovňa, Tšekkoslovakia

Kotikaupunki: Trencin, Slovakia

Seurat: HK Dukla Trenčín (Extraliga), Ottawa Senators (NHL), Atlanta Trashers (NHL), Pittsburgh Penguins (NHL), Detroit Red Wings (NHL), Chicago Blackhawks (NHL)

Tehopisteet NHL:ssä: 525 maalia ja 609 maalisyöttöä 1309 runkosarjaottelussa

Tehopisteet maajoukkueessa: 32 maalia ja 39 maalisyöttöä 81 ottelussa

Saavutukset: Stanley Cup 2010, 2013 ja 2015.

Henkilökohtaiset saavutukset: NHL:n tähdistöottelu 2001, 2003, 2007, 2008 ja 2012,

Tuoreimmat osastosta