Nyt jysähti NHL:stä! Mike Babcock sai potkut Toronto Maple Leafsista – tilalle pomon luottomies - NHL - Ilta-Sanomat

Nyt jysähti NHL:stä! Mike Babcock sai potkut Toronto Maple Leafsista – tilalle pomon luottomies

Mike Babcock sai potkut.

Mike Babcock sai potkut.

Julkaistu: 20.11. 23:51

Toronto Maple Leafs on antanut kenkää päävalmentajalleen.

NHL-kauden surkeasti aloittanut Toronto Maple Leafs antoi keskiviikkona potkut Mike Babcockille.

Kyseessä olivat NHL-kauden ensimmäiset valmentajapotkut. Runkosarjaa on takana reilu neljännes.

Vuonna 2015 jättimäisellä 8 vuoden ja yli 50 miljoonan dollarin sopimuksella Torontoon hankittu Babcock valmensi seurassa nyt viidettä kauttaan.

Materiaalinsa puolesta suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Leafs on voittanut kauden 22 ottelustaan vain yhdeksän. Niistäkin kaksi tuli heti kahdessa ensimmäisessä pelissä. Parhaillaan nihkeästi läpi alkukauden esiintynyt joukkue seilaa kuuden ottelun tappioputkessa.

Babcockin, 56, paikan joukkueen peräsimessä ottaa AHL-joukkue Toronto Marliesia viidettä kauttaan valmentanut Sheldon Keefe, 39.

Hän on Toronton nykyisen GM:n Kyle Dubasin, 33, uran ainoa päävalmentajarekrytointi. Kaksikon polut ovat kulkeneet yhtä matkaa juniorisarja OHL:stä AHL:n kautta nyt NHL:ään.

Keefe luotsasti Marliesin AHL:n mestariksi keväällä 2018. Pelaajaurallaan hän pelasi vuosituhannen alussa 125 NHL-ottelua Tampa Bay Lightningissa.

Babcockin aikakausi kiekkomekassa jäi lopulta tuloksien valossa todella laihaksi. Pari ensimmäistä kautta meni vielä joukkueen uudelleenrakennuksen parissa, mutta jo kahdella edelliskaudella Torontossa odoteltiin menestystä. Molemmilla kerroilla kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen seitsemännessä ottelussa Bostonia vastaan.

Kuluvan alkukauden kyntämisen myötä vaatimukset Babcockin potkuihin kasvoivat koko ajan kiekkohullussa kaupungissa. Leafsin alavire on jatkunut oikeastaan koko kuluvan kalenterivuoden ajan.

Saapuessaan Torontoon Babcock oli koko kiekkomaailman kovimpia valmentajanimiä. Hän johdatti aiemmassa pestissään Detroitin Stanley Cupiin vuonna 2008 ja luotsasi muutenkin joukkuetta menestyksekkäästi vuosina 2005–2015.

Kanadan maajoukkueen peräsimessä Babcockin ansioluettelosta löytyvät olympiakullat vuosilta 2010 ja 2014, MM-kulta vuodelta 2004 ja vuoden 2016 World Cupin voitto. Niiden lisäksi hän voitti valmentajana nuorten MM-kultaa 1997. Babcock on voittanut jokaisen kansainvälisen arvoturnauksen, jossa hän on ollut valmentajana.