NHL: Tässä ovat sarjan kuumimmat ja kylmimmät joukkueet - NHL - Ilta-Sanomat

Toronton kriisi yltyy – sensaatiojoukkueen satumainen putki jatkuu, tässä ovat NHL:n kuumimmat ja kylmimmät joukkueet

Tällä kertaa Toronto otti kuokkaan Vegasilta.

Tällä kertaa Toronto otti kuokkaan Vegasilta.

Julkaistu: 20.11.2019 8:10

New York Islanders nousi jälleen kuilun partaalta ja kasvatti pisteputkensa jo 15 ottelun mittaiseksi.

Toronto Maple Leafs kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun se taipui vieraskaukalossa Vegas Golden Knightsille 2–4.

Ottelun ratkaisu nähtiin hieman ennen päätöserän puoliväliä. Surkean alkukauden pelannut puolustaja Tyson Barrie menetti kiekon keskialueella, ja Tomas Nosek pääsi tuikkaamaan läpiajosta Vegasin 2–1-johtoon.

Se meni pari minuutti myöhemmin jo kahden maalin karkumatkalle. Toronto kampesi vielä maalin päähän, mutta lopullinen niitti syntyi tyhjään maaliin.

Toronto on ollut alkukauden suurin pettymys NHL:ssä. Materiaalinsa puolesta suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva ryhmä on voittanut 22 ottelustaan vain yhdeksän. Niistäkin kaksi tuli heti kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Voitoista suurin osa on lisäksi tullut nihkeästi rimaa hipoen. Joukkue ei ole lyönyt pöytään vielä yhtään mitään.

Jopa pudotuspelijuna on tätä menoa kolistelemassa kohta ohi asemalta.

Päävalmentaja Mike Babcockin vanhat meriitit eivät enää paljon paina. Viidettä kauttaan kiekkomekassa valmentava kanadalainen ei ole saanut seurassa aikaa vielä yhtään mitään. Leafsin edellinen pudotuspelisarjan voitto on keväältä 2004.

Babcockille on vaadittu kiekkohullussa kaupungissa potkuja jo ainakin kuukauden päivät. Synkkä tappiokierre ei ainakaan hiljennä vaatimuksia.

Helpolla Toronto ei saa tappiokierrettään katkaistua, sillä seuraavaksi se jatkaa vieraskiertuettaan Arizonaan ja Coloradoon, jossa vastaan asettuvat huippuvireiset joukkueet.

Islandersin huima putki jatkuu

New York Islanders venytti huiman pisteputkensa jo 15 ottelun mittaiseksi. Nimetön porukka on ollut kuin vastakohta Torontolle.

15 ottelustaan Isles on voittanut peräti 14 ja kärsinyt yhden jatkoaikatappion.

Edellispelissään Islanders nousi voittoon oltuaan vielä kolmannessa erässä kolmen maalin takaa-ajoasemassa.

Tällä kertaa Pittsburgh johti kotiotteluaan 4–2 vielä viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta hurmiossa paahtava Islanders nousi jälleen tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla. Sankariksi nousi tehot 2+1 tehnyt Brock Nelson.

Joukkueen nelosketjussa toisen NHL-ottelunsa pelasi Otto Koivula. Hänen rinnallaan viiletti hieman kokeneempi suomalaishyökkääjä, Leo Komarov. Kumpikaan ei kerännyt tehopisteitä.

Islandersia ei pysäytä tällä hetkellä mikään.

Islandersia ei pysäytä tällä hetkellä mikään.

15 ottelun pisteputki sivuaa Islandersin seurahistorian pisintä, johon se ylsi edellisen kerran menestysvuosinaan kaudella 1981–82.

Islanders on ollut ennen kaikkea tiivis ja yhtenäinen joukkue, sillä sen parhaat pistemiehet Mathew Barzal ja Nelson ovat tehneet kauden 19 ottelussa vain 17 pistettä, eivätkä mahdu 60 parhaan joukkoon pistepörssissä.

NHL:n kuumimmat joukkueet (15 peliä)

Voitot (2p), tappiot (0p), jatkoaikatappiot (1p)

  1. New York Islanders 14–0–1 (29)

  2. Washington Capitals 12–1–2 (26)

  3. Dallas Stars 11–3–1 (23)

  4. St. Louis Blues 10–3–2 (22)

  5. Florida Panthers 9–3–3 (21)

Kylmimmät joukkueet

  1. Detroit Red Wings 4–8–3 (11)

  2. Buffalo Sabres 5–8–2 (12)

  3. Anaheim Ducks 5–8–2 (12)

  4. Toronto Maple Leafs 5–7–3 (13)

  5. Los Angeles Kings 6–8–1 (13)

Tuoreimmat osastosta