Karmea tilanne NHL-ottelussa nosti raivon – Coloradon tähdeltä raju vuodatus: ”Heidän tulisi hävetä, mitä jos hän olisi kuollut jäälle?” - NHL - Ilta-Sanomat

Karmea tilanne NHL-ottelussa nosti raivon – Coloradon tähdeltä raju vuodatus: ”Heidän tulisi hävetä, mitä jos hän olisi kuollut jäälle?”

Matt Calvert loukkaantui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

Julkaistu: 17.11.2019 23:14

Erik Johnson kävi kuumana Matt Calvertin loukkaantumisen jälkeen nähdyistä tapahtumista.

Kun Vancouver Canucksin Alexander Edler kavensi ottelun Colorado Avalanchea vastaan 3–4:ään, Avsin pelaajat olivat raivoissaan.

Ajassa 57.23 syntynyt takaiskumaali ei niinkään ollut syynä – vaan enemmän se, että Canucksin pyöritys jatkui Avalanchen Matt Calvertin maatessa jäällä.

Canucksin ruotsalaistähden Elias Petterssonin tulinen laukaus osui Calvertin päähän ja pudotti duunarihyökkääjän jään pintaan.

Tuomarit eivät katkaisseet peliä, koska NHL:n ohjeistuksen mukaan peli vihelletään poikki vasta, kun loukkaantuneen pelaajan joukkueella on kiekonhallinta.

– V***u ihan vitsi, meuhkasi Avalanchen puolustaja ja varakapteeni Erik Johnson ottelun jälkeen The Athleticin mukaan.

– Halutaanko pelaajaa suojella? Kaverilla on perhe kotonaan. Siinä hän makaa jäässä vuotaen verta päästään, ja he eivät v***u vihellä pilliin. Täysi vitsi. Täysi vitsi, ja heidän tulisi hävetä, Johnson jatkoi.

Kesän 2006 ykkösvaraus Johnson vaatii liigalta toimenpiteitä.

– Mitä jos hän olisi maannut siinä ja kuollut jäälle? Olisiko hyökkäyspelin vain annettu jatkua? Täysi vitsi. Tämän täytyy muuttua. Jos se olisi ollut yksi vastustajan pelaajista, odottaisin ihan samaa.

Supertähti, joukkueen toinen varakapteeni Nathan MacKinnon sanoi, ettei voi kuvitella mitään toista urheilulajia, joka sallisi pelin jatkuvan vastaavassa tilanteessa. Kanukki myös sanoi, että Calvert on yksi kovimmista pelaajista, jonka hän tietää, eikä jäisi jään pintaan kalastelemaan vihellystä.

– Kaveri vuotaa verta päästään, makaa siellä eikä liiku, ja sitä ei vihelletä. Tiedän, että se oli tärkeä hetki pelissä. Se ei ole tuomarin vika, mutta se on liigan vika. Jos nähdään verta ja osuma jonkun kasvoihin tai päähän, se on mielestäni vaaratilanne. Se tietysti vielä pahensi asiaa, että he vielä tekivät maalin, MacKinnon sanoi.

Canucksin Brock Boeser tasoitti ottelun, joka päättyi Avalanchen jatkoaikavoittoon MacKinnonin maalin ansiosta.

Calvertin loukkaantumisen vakavuudesta ei ole toistaiseksi saatu tarkempia tietoja.