Maalivahdin yllättävä temppu käynnisti joukkotappelun NHL:ssä – toinenkin veskari rynni mukaan nyrkkitalkoisiin - NHL - Ilta-Sanomat

Maalivahdin yllättävä temppu käynnisti joukkotappelun NHL:ssä – toinenkin veskari rynni mukaan nyrkkitalkoisiin

Calgaryn maalivahti David Rittich (vas.) olisi ollut halukas tappelemaan virkaveljensä kanssa, mutta tällä oli jo toinen vääntö käynnissä.

Calgaryn maalivahti David Rittich (vas.) olisi ollut halukas tappelemaan virkaveljensä kanssa, mutta tällä oli jo toinen vääntö käynnissä.

Julkaistu: 17.11.2019 8:13

Arizonan ja Calgaryn välisessä ottelussa kuohahti.

Jo pelkästään yksittäiset tappelut ovat vähentyneet tällä vuosikymmenellä NHL:ssä huomattavasti. Menneiltä vuosikymmeniltä tutut joukkotappelut sen sijaan ovat nykypäivänä äärimmäisiä harvinaisuuksia.

Arizona Coyotesin ja Calgary Flamesin välisessä ottelussa nähtiin pienimuotoinen joukkokahakka, jossa olivat osallisina myös molempien joukkueiden maalivahdit.

Tilanne syntyi toisen erän lopussa kotijoukkue Arizonan johtaessa peliä 2–0.

Vieraiden vaahtosammuttimen kokoinen tähtipelaaja Johnny Gaudreau kaatoi Arizonan puolustaja Jason Demersin rajulla selkään lyömällään poikittaisella mailalla.

Demers kaatui maahaan, johon jäi kyyryyn. Gaudreau antoi vielä uuden iskun maassa olleen vastustajan selkään.

Rottailuistaan aiemminkin tutuksi tullut Calgaryn Matthew Tkachuk tuli mukaan ylimääräisenä miehenä ja löi niin ikään maassa ollutta Demersiä.

Tkachukin raukkamaiseen temppuun paloi tilannetta taustalla seuranneen Arizonan maalivahdin Darcy Kuemperin pinna. Hän tempaisi yllättäen melkoisella niskalenkillä Tkachukin jäähän, ja kahakka oli valmis.

Myös toisessa päässä kenttää ollut Calgaryn tshekkivahti David Rittich rynni hurjaa vauhtia mukaan talkoisiin. Hän viskasi kilpensä käsistään ja yritti saada Kuemperia tanssiparikseen.

Niin ikään toinen nyrkki paljaana kahakassa heilunut Kuemper väänsi kuitenkin vimmatusti Tkachukin kanssa, ja Rittich ei lopulta päässyt toteuttamaan himoitsemaansa maalivahtitappelua.

Tilanne rauhoittui hetken päästä, eivätkä tuomaritkaan rankaisseet yleisön villinneen kahakan riitapukareita sen kummemmin, sillä vain 12 sekunnin päästä alkanut erätauko viilensi sopivasti tunteita. Tilanteesta jaettiin vain muutama kaksiminuuttinen.

Arizona voitti ottelun lopulta 3–0. Kuemper oli pelissä harvinaisen näkyvästi esillä, sillä tappelun lisäksi hän pelasi ilmiömäisesti ja torjui 37 torjunnan nollapelin.

Antti Raannalta ykkösvahdin viitan ryöstänyt 29-vuotias kanadalainen on tällä hetkellä jopa koko NHL:n paras maalivahti.

Hän on torjunut 14 pelistään 9 voittoa päästettyjen maalien keskiarvolla 1,85, mikä on sarjan pienin. Lisäksi hänen torjuntaprosenttinsa 93,7 on NHL:n eliittiä.