Kaksi suomalaista debytoi NHL:ssä – Kaskisuo heitettiin heti tylysti susille, sivusi kyseenalaista seuraennätystä - NHL - Ilta-Sanomat

Kaksi suomalaista debytoi NHL:ssä – Kaskisuo heitettiin heti tylysti susille, sivusi kyseenalaista seuraennätystä

Kasimir Kaskisuo debytoi Toronton maalilla.

Kasimir Kaskisuo debytoi Toronton maalilla.

Julkaistu: 17.11. 6:08

Kasimir Kaskisuo oli tekemättömässä paikassa kriisijoukkue Toronto Maple Leafsin maalilla.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä NHL:ssä debytoi kaksi suomalaispelaajaa: New York Islandersin hyökkääjä Otto Koivula ja Toronto Maple Leafsin maalivahti Kasimir Kaskisuo.

Koivula pelasi ensimmäisen vaihtonsa noin minuuttia ennen Toronton ottelun alkamista, joten hänestä tuli historian 223. suomalaispelaaja NHL:ssä, Kaskisuosta 224:s.

Kaskisuo oli historian 32:s NHL:ssä pelannut suomalaismaalivahti. Edellisestä suomalaistorjujan debyytistä oli kulunut jo lähes kaksi vuotta. Tammikuussa 2018 asialla oli Harri Säteri Floridan maalilla.

Viime kaudet farmiliigoja kolunneen 26-vuotiaan Jokerien kasvatin debyytti oli synkkä. Toronto kärsi jo viidennen peräkkäisen tappionsa, kun ilman loukkaantunutta ykköstähteään Sidney Crosbyä pelannut Pittsburgh löylytti sitä kotikaukalossaan tylysti 6–1.

Kaskisuo oli maalillaan tekemättömässä paikassa kriisijoukkueen viimeisenä lukkona.

Avauserän jälkeen tilanne oli 2–0. Kahdesta päästetystä maalista huolimatta suomalaismaalivahti venyi kiekon tielle erän aikana 17 kertaa.

Toisessa erässä Penguins löi lisää löylyä. Se meni jo 5–0-johtoon ajassa ennen kuin pelikello oli ehtinyt 28 minuuttiin.

Kaskisuo torjui ottelussa yhteensä komeat 32 laukausta, joiden joukkoon mahtui useita huipputorjuntoja. Kuusi päästettyä maalia oli kuitenkin karu debyytti NHL:ssä. Kaskisuo sivusi Sportsnetin mukaan Leafsin seuraennätystä eniten maaleja debyytissään päästäneenä maalivahtina.

Toronto ei voi kuitenkaan syyttää rökäletappiosta tulokasmaalivahtiaan, sillä joukkue oli kokonaisuutena lammaslauma.

Materiaalinsa puolesta suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Toronto on nyt voittanut kauden 22 ottelustaan vain yhdeksän. Edellisten 20 pelin saldo on surkeat seitsemän voittoa.

Köysi joukkueen päävalmentajan Mike Babcockin kaulalla kiristyy kaiken aikaa.

Yli 50 miljoonan dollarin kahdeksanvuotisella sopimuksella Torontoon taannoin kiinnitetty Babcock toimii mahtiseuran päävalmentajana jo viidettä kauttaan, mutta hänen saavutuslistansa kaupungissa ammottaa yhä tyhjyyttään. Vyöllä ei ole yhtäkään pudotuspelisarjan voittoa. Kiekkohullussa Torontossa Babcockin päätä vaaditaan kiivaasti vadille.

Tätä menoa jopa pudotuspelijuna on pian karkaamassa Torontolta. Se jatkaa vieraskiertuettaan seuraavaksi Vegasiin, Arizonaan ja Coloradoon, joten ihan ilmaiseksi se ei saa kurssiaan käännettyä.

Islandersin huima marssi jatkuu

Ilveksen kasvatti Koivula, 21, pääsi vihdoin pelaamaan ensimmäisen ottelunsa New York Islandersin riveissä oltuaan jo parin viikon ajan joukkueen mukana.

Vuonna 2016 neljännellä kierroksella varattu sentteri sai jääaikaa Philadelphia Flyersiä vastaan pelatussa ottelussa runsaat seitsemän minuuttia mutta ei avannut vielä pistetiliään.

NHL:n kuumin nippu Islanders löi sen sijaan joukkueena pöytään jälleen huiman näytteen iskukyvystään. Kotijoukkue Flyers johti peliä kahden erän jälkeen jo 3–0, mutta Islanders kampesi päätöserässä tasoihin ja voitti rangaistuslaukauksilla 4–3.

Se kasvatti näin ollen pisteputkensa jo 14 ottelun mittaiseksi. Niistä se on voittanut peräti 13 ja hävinnyt yhden jatkoajalla.