Kasperi Kapasen maali laiha lohtu – Toronton tähtisikermä jo kriisin partaalla, heiluuko mestariluotsin palli? - NHL - Ilta-Sanomat

Kasperi Kapasen maali laiha lohtu – Toronton tähtisikermä jo kriisin partaalla, heiluuko mestariluotsin palli?

Boston kävi lypsämässä pisteautomaattia.

Boston kävi lypsämässä pisteautomaattia.

Julkaistu: 16.11. 5:42

Toronto Maple Leafs kärsi neljännen peräkkäisen tappion.

Toronto Maple Leafs kuuluu materiaaliltaan jo toista kautta putkeen NHL:n suurimpien mestarisuosikkien joukkoon.

Kiekkohullussa kaupungissa ei ole päästy nauttimaan minkäänlaisesta menestyksestä pitkään aikaan. Edellinen pudotuspelisarjan voitto on keväältä 2004.

Torontossa tähän kauteen on lyöty isot paukut, sillä varsinkin joukkueen puolustus leviää ensi kesänä käsiin.

Kauden alku on ollut kuitenkin todella tahmea. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Leafs kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun arkkivihollinen Boston Bruins haki 4–2-vierasvoiton Torontosta.

Brad Marchand vei vieraat 2–1-johtoon heti päätöserän ensi sekunneilla. Kasperi Kapanen tasoitti kauden kuudennellaan ottelun hetkeä myöhemmin, mutta Marchand masensi kotijoukkueen uudelleen heti perään voittomaaliksi jääneellä 3–2-osumalla.

Bostonin maalilla 29 kertaa torjunut Tuukka Rask oli voiton takuumiehiä.

Toronto on voittanut kauden 21 ottelustaan vain yhdeksän, mikä on odotuksiin nähden surkea saldo. Kauden kahden ensimmäisen pelin jälkeen tulleista seitsemästä voitosta lähes jokainen on vieläpä tullut nihkeällä esityksellä rimaa hipoen.

Joukkue ei ole lyönyt pöytään vielä yhtäkään myrskyvaroitusta. Käsijarru on vaikuttanut olleen koko ajan päällä.

Tahmea meno on tosin jatkunut jo pidempään, sillä Toronton viime kevätkausi oli niin ikään vaisu. Se huipentui tappioon heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Keskustelu jo viidettä kauttaan joukkuetta valmentavan Mike Babcockin potkuista on kiihtynyt syksyn mittaan nihkeiden esitysten jatkuessa.

Vanhat meriitit alkavat olla enää vain kaunis muisto, sillä 56-vuotias kanadalainen ei ole saanut Leafsin peräsimessä runsaan neljän kauden aikana vielä mitään. Nyt hänellä on supertähtisentterien Auston Matthewsin ja John Tavaresin johdolla käsissään yksi NHL:n nimekkäimmistä ryhmistä.

Mike Babcockin kiirastuli yltyy.

Mike Babcockin kiirastuli yltyy.

Babcockin on pian saatava joukkueensa kurssi kääntymään, sillä kovassa Atlantin divisioonassa ja itäisessä konferenssissa jopa pudotuspelipaikka alkaa olla Torontolle kovan työn takana, jos alavireisyys jatkuu.

Helppoa kurssin kääntäminen ei lähiaikoina ole, sillä seuraavaksi Torontolla on edessä kuuden pelin vieraskiertue ja seuraavista 13 pelistään se pelaa peräti 11 vieraskaukalossa.

Joukkueen maalilla heti ensi yönä Pittsburghissa on määrä pelata farmista nostettu suomalaisdebytantti Kasimir Kaskisuo. 26-vuotias Jokerien kasvatti ei pääse pelaamaan ensimmäistä NHL-otteluaan kaikista rennoimmassa ja helpoimmassa tilanteessa.

Perjantain kierros

Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)T: Kasperi Kapanen 1+0, B: Tuukka Rask 29/31 torj.

Washington Capitals–Montreal Canadiens 2–5 (0–0, 0–4, 2–1)

Columbus Blue Jackets–St. Louis Blues 3–2 ja. (1–1, 0–1, 1–0, 1–0)C: Joonas Korpisalo 25/27 torj.

New Jersey Devils–Pittsburgh Penguins 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

Ottawa Senators–Philadelphia Flyers 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)