Carolinan valmentaja Rod Brind’Amour suitsuttaa Teuvo Teräväistä: ”Oli loistava koko illan ja on ollut sellainen koko vuoden” - NHL - Ilta-Sanomat

Carolinan valmentaja Rod Brind’Amour suitsuttaa Teuvo Teräväistä: ”Oli loistava koko illan ja on ollut sellainen koko vuoden”

Laitahyökkääjä Teuvo Teräväinen on tärkeä osa Carolina Hurricanesin NHL-joukkuetta.

Laitahyökkääjä Teuvo Teräväinen on tärkeä osa Carolina Hurricanesin NHL-joukkuetta.

Julkaistu: 15.11.2019 12:49

Carolinan suomalaiskaksikko tekee temppujaan viime kauden malliin. Rod Brind’Amour intoutui kehumaan Teuvo Teräväistä.

Suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet parin viime kauden ajan Carolinan tärkeimmät pelaajat jääkiekon NHL:ssä, mutta Ahon startti tähän kauteen oli nihkeä. Hän teki kymmenessä ensimmäisessä ottelussa pisteet 3+1, mutta yhdeksän seuraavan ottelun saldo on tutumpi 6+5.

Perjantain vastaisen yön kierroksella suomalaiset pyörittivät karuselliaan tehokkaasti venäläisen Andrei Svetshnikovin kanssa. Aho nappasi pisteet 1+1, Teräväinen 1+2 ja Svetshnikov 1+2. Carolina voitti Buffalon jatkoajalla 5–4, kun tehopuolustaja Dougie Hamilton laukoi voittomaalin.

– Teräväinen oli loistava koko illan ja on ollut sellainen koko vuoden. Hän on fiksu pelaaja sekä hyökkäyspelissä että puolustuspelissä. Hän on iso palanen sitä mitä teemme, päävalmentaja Rod Brind'Amour suitsutti Carolinan verkkosivuilla.

Koko kauden pisteissä Ahon 15 (9+6) riittää joukkueen sisäisessä vertailussa neljänteen sijaan. Teräväinen on nakuttanut pisteitä tasaisesti läpi kauden, ja hänen saldonsa 19 ottelun jälkeen on 5+13=18. Edellä ovat Hamilton (9+12=21) ja Svetshnikov (8+13=21).

Tärkeät ohjaukset

Aho ja Teräväinen esittivät mailataitojaan Buffalo-ottelun ensimmäisen erän lopussa ja toisen alussa. Ensin Teräväinen tarjoili ylivoimalla Aholle paikan 2–1-maaliin.

– Kun sain kiekon, minulla ei ollut paikkaa hyvään laukaukseen. Siirsin kiekon mieluummin jollekin toiselle, Teräväinen kuvaili.

Tilanteessa mukana oli myös loukkaantumisen jälkeen peleihin palannut suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka sitoi puolustajan ja teki tilaa Aholle maalinkulmalle.

Toisen erän avausminuutilla Aho sutaisi kiekon maalin sivulta maalin eteen, mistä Teräväinen ohjasi kumilimpun verkkoon.

Buffalo nousi vielä mukaan peliin, ja Henri Jokiharju teki 3–3-tasoituksen. Teräväinen auttoi syötöllään Svetshnikovin kiinni voittomaaliin, mutta Buffalo nousi tasoihin uudestaan varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

– Tuntui siltä, ettei koskaan tiedä kuka saa viimeisen maalin. Kaiken kaikkiaan, nämä olivat kaksi hyvää pistettä, valmentaja Brind'Amour kiitteli.