NHL:n superlupaus kärsii vaikeasta sairaudesta – toipuminen täysin hämärän peitossa: ”Lääketieteellä ei ole selviä vastauksia” - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n superlupaus kärsii vaikeasta sairaudesta – toipuminen täysin hämärän peitossa: ”Lääketieteellä ei ole selviä vastauksia”

Nolan Patrick on jo tuskastunut pääkipuihinsa.

Julkaistu: 14.11.2019 19:21

Nolan Patrickin pääkivut todettiin migreeniksi. Hänen kolmas kautensa NHL:ssä on mennyt toistaiseksi täysin pilalle.

Philadelphia Flyersin superlupaus Nolan Patrick ei ole pystynyt pelaamaan NHL:ssä tällä kaudella peliäkään.

Se on huolestuttavaa, sillä 21-vuotias hyökkääjä kärsii pääkivuista. Kivut alkoivat kesällä. Syksyllä lääkärit tulivat siihen tulokseen, että Patrick kärsii migreenisairaudesta.

Patrick ei edes pystynyt osallistumaan Flyersin harjoitusleirille alkusyksyllä.

Vieläkään ei ole mitään tietoa siitä, milloin Patrick pystyy pelaamaan. Hän on osallistunut välillä Flyersin harjoituksiin, mutta joutunut välttelemään kontaktitilanteita.

Toipumisessa voi kestää

Migreenisairaus ei ole pikkuvaiva. Toipumisaikataulu on täysin hämärän peitossa. On täysin mahdollista, ettei Patrick pysty pelaamaan tällä kaudella peliäkään.

– Tilanne on mennyt selkeästi eteenpäin, mutta en vieläkään osaa sanoa mitään aikataulua. Se on todella turhauttavaa, Patrick sanoi Courier-Postille.

Flyers varasi Patrickin koko varaustilaisuuden toisena pelaajana kesällä 2017. Häneltä odotetaan Philadelphiassa paljon, mutta juuri nyt tilanne ei näytä hyvältä.

Patrickin pää on altistunut useille iskuille hänen pelaamiensa kahden kauden aikana NHL:ssä. Keväällä New York Islandersin Cal Clutterbuckin laukaus osui Patrickia pelottavasti päähän.

Sitä ei tiedetä tai kerrota, johtuvatko Patrickin tämänhetkiset pääkivut vanhoista tälleistä vai kenties jostain muusta syystä. Courier-Postin mukaan Patrickin perheenjäsenilläkin on ollut taipumusta migreeniin.

Raamikas Patrick on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pisteidentekoon.

Migreenin hoitaminen on hankalaa, sillä lääkkeiden tehoaminen on yksilöllistä. Kaikesta päätellen Patrick ei pysty pelaamaan ainakaan lähiaikoina. Flyersin jääharjoituksissa hän luistelee yhä valkea paita päällään. Se tarkoittaa, että muiden pelaajien täytyy varoa ottamasta kontaktia toipilaan kanssa.

– Lääketieteellä ei ole selviä vastauksia aivojen sairauksiin. Se tekee Nolanin kuntoutumisesta haastavaa, Flyersin general manager Chuck Fletcher sanoi.

NHL-pelaajien päävammoista on keskusteltu paljon sen jälkeen, kun kuolleilta entisiltä NHL-pelaajilta on löydetty CTE:tä eli aivoja rappeuttava sairautta.

Patrick teki heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan 30 (13+17) tehopistettä. Viime kaudella hän teki 72 ottelussa 31 (13+18) pistettä.