Kasperi Kapanen maalinteossa – Leo Komarov hyppäsi tulikuuman voittojunan kyytiin lähes kuukauden tauolta - NHL - Ilta-Sanomat

Kasperi Kapanen maalinteossa – Leo Komarov hyppäsi tulikuuman voittojunan kyytiin lähes kuukauden tauolta

Leo Komarov palasi rymistelemään NHL-kaukaloon.

Leo Komarov palasi rymistelemään NHL-kaukaloon.

Julkaistu: 14.11.2019 6:54

Tällä kertaa oli Toronton vuoro jäädä New York Islandersin jalkoihin.

New York Islandersin väkevälle marssille ei näy loppua NHL:ssä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä joukkue kasvatti pisteputkensa jo 13 ottelun mittaiseksi, kun se kukisti kotonaan Toronto Maple Leafsin 5–4.

13:sta viime pelistään Islanders on voittanut peräti 12 ja hävinnyt yhden jatkoajalla.

Toronton Kasperi Kapanen katkaisi ottelussa neljän pelin pisteettömän putkensa, kun hän tuikkasi maalinedustalta 1–2-kavennuksen toisen erän alussa. Maali oli Kapaselle kauden viides.

Toronto pani lopussa vielä pelin jännäksi. Islanders teki ratkaisevan tuntuisen 5–2-maalin tyhjiin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta vieraat nousivat lopulta vielä maalin päähän ja pääsivät jahtaamaan tasoitusta runsaan puolen minuutin ajan.

Tappio oli Torontolle kolmas peräkkäinen. Kovin odotuksin kauteen lähteneen joukkueen meno on ollut läpi syksyin tukkoista. Se on voittanut 20 ottelustaan vain yhdeksän, ja viidettä kauttaan joukkuetta valmentavalle Mike Babcockille on vaadittu jopa potkuja.

Lähes neljä viikkoa loukkaantumisen takia sivussa ollut Leo Komarov palasi Islandersin kokoonpanoon ja pelasi runsaat 10 minuuttia mutta ei kerännyt tehopisteitä. Ottelu oli Komaroville kauden kahdeksas.

Ottelussa suuren huomion keräsi odotetusti Toronton kapteeni John Tavares, joka toimi Islandersin kapteenina ennen siirtymistään Torontoon viime kaudeksi.

Kamppailu oli Tavaresin kolmas vanhassa kotiareenassa Toronton riveissä.

Nassau Coliseumin yleisö huomioi entisen lemmikkinsä ja nykyisen inhokkinsa raivoisilla buuauksilla läpi ottelun. Hallissa raikasi myös useaan kertaan rytmikkäät ”We don’t need you” -huudot.

Tavares teki viimeisellä minuutilla 4–5-kavennusmaalin ja keräsi sen lisäksi yhden syöttöpisteen ottelussa.

Dallasin suomalaiset urakoivat jälleen

Dallas Starsin suomalaispuolustajat saivat hien pintaan, kun joukkue haki 3–1-vierasvoiton Calgarystä.

Esa Lindellille peliaikaa kirjattiin 26.09 minuuttia ja Miro Heiskaselle 25.18. Suomalaiset uurastivat muidenkin edestä, sillä kukaan muu Starsin joukkueesta ei pelannut edes yli 19 minuuttia.

Heiskanen kartutti pistepussiaan pohjustamalla vahvalla luistelullaan Joe Pavelskin tekemän vieraiden avausmaalin toisen erän alussa.

Heiskasen pistesaldo 19 pelin jälkeen on nyt 4+6. Alakerran isännällä Lindellillä kasassa on lukemat 1+3.

Kauden tahmeasti aloittanut Dallas on yltynyt vahvaan iskuun. Calgary-voitto oli sille jo kahdeksas edellisistä kymmenestä ottelusta.

Varsinkin sen puolustuspelaaminen on ollut timanttista, sillä 10 viime pelin aikana Dallasin verkkoon on tehnyt keskimäärin vain vaivaiset 1,6 maalia ottelua kohden.

Keskiviikon kierros

New Jersey Devils–Ottawa Senators 2–4 (2–1, 0–0, 0–3)

New York Islanders–Toronto Maple Leafs 5–4 (2–0, 1–2, 2–2)T: Kasperi Kapanen 1+0

Philadelphia Flyers–Washington Capitals 1–2 vl. (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)

Calgary Flames–Dallas Stars 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)D: Miro Heiskanen 0+1

Vegas Golden Knights–Chicago Blackhawks 3–5 (2–1, 0–2, 1–2)

Klo 7.29: Korjattu Kapasen maalin olleen kauden viides, ei neljäs.

Tuoreimmat osastosta