NHL: Kaapo Kakon menossa on aivan uusi keinahtelu - NHL - Ilta-Sanomat

New York Rangersin valmentaja kehui Kaapo Kakon aivan uutta keinahtelua: ”Se näkyy hänen kasvoistaan”

Kaapo Kakolla on aihetta hymyyn.

Julkaistu: 13.11.2019 9:20

Kahden maalin Kakko ratkaisi Rangersille voiton jatkoajalla.

New York Rangersin tulokashyökkääjä Kaapo Kakko onnistui maalinteossa kahdesti ensi kertaa NHL-urallaan ja nousi joukkueensa ratkaisijaksi, kun Rangers löi Pittsburgh Penguinsin kotijäällään 3–2 jatkoajan jälkeen. Kakko iski kauden viidennen maalinsa ensimmäisessä erässä ja teki ottelun ratkaisseen 3–2-maalin jatkoajalla.

Viime kesän kakkosvaraus Kakko aloitti tulokaskautensa yskähdellen, mutta on nyt tehnyt viisi maalia viimeisessä seitsemässä ottelussa.

– Se miten hän puhuu ja se miten hän kävelee, hänen menossaan on aivan uusi keinahtelu, jota en ollut nähnyt hänessä, kun hän tuli tänne. Ei vain jäällä vaan myös jään ulkopuolella. Hän on saavuttamassa mukavuustason, ja se näkyy hänen kasvoistaan, Rangersin valmentaja David Quinn sanoi NHL:n nettisivuilla.

Avauserässä Brendan Lemieux vapautti Kakon läpiajoon, ja tämä harhautti Pittsburghin maalivahdin Matt Murrayn vieden Rangersin 1–0-johtoon. Kotijoukkue kävi kahden maalin johdossakin, mutta Pittsburgh tuli toisessa erässä tasoihin.

Kakko ohjasi voittomaalin Adam Foxin syötöstä, kun jatkoaikaa oli takana 2.24 minuuttia. Rangers joutui puolustamaan jatkoajan aluksi reilut kaksi minuuttia omalla alueellaan ja pääsi vaihtamaan ensimmäisen kerran vasta ajassa 2.06.

– Jatkoajan ensimmäiset pari minuuttia olivat meille todella vaikeat, mutta sitten saimme syötettyä kiekon pois alueeltamme ja Fox antoi mahtavan syötön. Se oli helppo minulle, Kakko kiitteli.

Penguinsin paras pistemies Sidney Crosby oli sivussa jalkavamman takia.

Boston romahti kolmannessa erässä

Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers kiri neljän maalin tappioasemasta tasoihin ja voitti viime kevään Stanley cup -finalistin Boston Bruinsin voittolaukauskisan jälkeen 5–4.

Boston-vahti Tuukka Rask piti maalinsa puhtaana kaksi erää, mutta antautui päätöserässä neljä kertaa. Kaikkiaan Raskille kertyi 29 torjuntaa.

– Minun olisi pitänyt olla terävämpi kolmannessa erässä. Pari pehmeää maalia ja annoin vastustajan päästä vauhtiin. Mutta peli kestää 60 minuuttia, mekin olemme olleet tappiolla emmekä ole antautuneet ja sillä tavalla luonnetta rakennetaan. Siis hyvä juttu heille, luulisin. Mutta peli kestää 60 minuuttia, ja olen varma että se on henkinen juttu. Otan suurimman osan syystä niskoilleni kolmannessa erässä, Rask sanoi.

Barkov kirjasi kaksi syöttöpistettä Floridan kirissä, mutta hänen viiden ottelun maaliputkensa meni poikki. Hän kuitenkin kasvatti tehosaldonsa lukemiin 5+19 ja johtaa kirkkaasti suomalaisten pistepörssiä.

– Tämä oli epätodennäköinen voitto, en odottanut tätä. Aloitimme hyvin, peli oli 0–0 ensimmäisen erän jälkeen, mutta sitten menetimme ryhtimme ja päästimme neljä nopeaa maalia toisessa erässä, Panthersin valmentaja Joel Quenneville kertasi.

Kaapo Kakko villitsi Madison Square Gardenin