Kaapo Kakko teki seurahistoriaa - NHL - Ilta-Sanomat

Kaapo Kakko säkenöi, kruunasi upean ottelunsa jatkoajalla – teki samalla seurahistoriaa

Kaapo Kakko oli Rangersin juhlittu sankari.

Kaapo Kakko oli Rangersin juhlittu sankari.

Julkaistu: 13.11. 6:16

Kaapo Kakko vietti ensimmäistä kahden maalin iltaansa NHL:ssä.

New York Rangersin Kaapo Kakko säkenöi ottelun ykköstähtenä, kun Rangers kaatoi kotonaan Pittsburgh Penguinsin jatkoajalla 3–2.

Kakko, 18, teki pelin avausmaalin komealla tavalla läpiajosta avauserässä. Hän irtosi ketjukaveri Brendan Lemieux’n loistosyötöstä karkuun puolustajien välistä ja uitti taidokkaasti rystypuolelta kiekon maaliin.

Illan toisensa Kakko viimeisteli jatkoajalla tuikkaamalla puolustaja Adam Foxin syötön ohi vieraiden veräjänvartijan Matt Murrayn.

– Joukkueen voiton jälkeen on aina hyvä fiilis, mutta parin maalin jälkeen fiilis on vielä vähän parempi, Kakko sanaili ottelun jälkeen.

Molemmat maalit voit katsoa alla olevilta videoilta.

Kolmosketjun laidassa ja ykkösylivoimassa paikkansa vakiinnuttanut Kakko sai ottelussa jääaikaa vajaat 17 minuuttia. Rangers pelasi yhä ilman loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaa ykkössentteriään Mika Zibanejadia.

Kakko on tehnyt 16 ottelussa nyt tehot 6+2. Maaleista neljä on syntynyt edellisten viiden pelin aikana.

Rangers on yltynyt myös joukkueena heikoin alun jälkeen tuloksellisesti väkevään iskuun. Edellisistä yhdeksästä pelistä se on voittanut kuusi.

Kakosta tuli 18 vuoden ja 272 päivän iässä Rangersin seurahistorian nuorin pelaaja, joka on tehnyt jatkoaikamaalin. Samalla hänestä tuli seurahistorian ensimmäinen kaksi maalia 18-vuotiaana yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja.

Kakko oli myös vasta historian 13. NHL:n runkosarjassa jatkoaikamaalin tehnyt 18-vuotias.