Joonas Korpisalo uhmasi NHL:n pelätyimmän valmentajan selvää käskyä – ei pystynyt hillitsemään itseään: ”Tässä sitä taas ollaan” - NHL - Ilta-Sanomat

Joonas Korpisalo uhmasi NHL:n pelätyimmän valmentajan selvää käskyä – ei pystynyt hillitsemään itseään: ”Tässä sitä taas ollaan”

Joonas Korpisalo on kaivannut aika ajoin jäitä hattuun alkukaudella.

Joonas Korpisalo on kaivannut aika ajoin jäitä hattuun alkukaudella.

Julkaistu: 12.11. 21:17

Joonas Korpisalo ei pystynyt hillitsemään itseään. Rangaistuksena uudesta raivokohtauksesta hänet komennettiin sivuun.

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo on noussut kuluvalla kaudella vihdoin joukkueen selväksi ykkösmaalivahdiksi.

Jo viidettä kauttaan seurassa pelaava 25-vuotias torjuja vietti aiemmat kaudet kaksinkertaisen Vezina-voittaja Sergei Bobrovskin varjossa ja sai pelata vain harvakseltaan.

Bobrovski ja muutkin joukkueen isoimmat tähdet pakkasivat kesällä laukkunsa, ja Korpisalon tilanne kääntyi ykskaks päälaelleen. Kauden 17 ensimmäisestä ottelusta hän on pelannut peräti 14. Niistä voittoja on kuusi.

Rapatessa on kuitenkin myös roiskunut.

Pari viikkoa sitten vierasottelussa Philadelphiassa Korpisalo paiskoi raivoissaan mailaansa maalin tolppaan takaiskun jälkeen.

Sama toistui edellispelissä viime lauantaina Coloradossa, jossa suomalaisveskarin maila sai jälleen toistuvasti kyytiä.

Joonas Korpisalolla on ollut vaikeuksia hillitä itseään.

Joonas Korpisalolla on ollut vaikeuksia hillitä itseään.

Enää touhuilua ei painettu joukkueen sisällä villaisella, vaan Korpisalo komennettiin rangaistuksena penkille tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Montrealissa pelattavaan otteluun.

Korpisalon raivokohtausten on tulkittu halventavan joukkuekavereita.

– Sen ensimmäinen kerran jälkeen kävimme valmentajan kanssa asian läpi. Aika selkeä viesti tuli, että älä sitten enää koskaan tee tuollaista.

– Siinä Philadelphia-pelissä se lähti ihan käsistä. Se oli tyhmä juttu, ja tiedostan sen itsekin. Eihän mailaa pitäisi tietenkään noin paiskoa, mut sit mä viime pelissä vähän taas... Noh, tässä sitä taas ollaan, Korpisalo pohtii nöyränä.

Selkeää viestiä ei antanut ihan mikä tahansa takarivin taktiikkahiiri, vaan jopa NHL:n pelätyimpänä valmentajana pidetty tulisieluinen John Tortorella.

Tortorellaa, 61, ei ole opittu tuntemaan valmentajana, joka mainitsee toistuvasti samasta asiasta. Tämän sai oppia myös Korpisalo, joka joutuu katselemaan Montrealissa peliä sivusta.

– Valmentajalta tulee ainakin suora ja rehellinen palaute. Jos hänellä on asiaa, niin hän tulee sanomaan sen päin naamaa. Siitä mä tykkään.

– Viime pelinkin jälkeen hän tuli suoraan sanomaan mulle asiansa. Kävimme ihan hyvän keskustelun. Asia on nyt niin, että enää ei mailaa mätkitä.

John Tortorella ei ole aina vain leppoinen harmaantuva setä.

John Tortorella ei ole aina vain leppoinen harmaantuva setä.

Vaikka Korpisalo on saanut kaukalossa viime aikoina toistuvia raivokohtauksia, kaukalon ulkopuolella häntä ei voisi uskoa samaksi kaveriksi.

Korpisalo on kopissa poikkeuksellisen rento huuliveikko.

– Kun kaukaloon mennään, niin pelataan tunteella ja vedetään täysiä. Pakkohan sitä on kuitenkin nyt yrittää vähän hillitä itseä.

– Olen kuitenkin ollut jäällä aina oma itseni. En mä halua vaimentaa sitä liekkiä, joka siellä on. Jotenkin pitää kuitenkin yrittää tehdä jotakin muuta, jos menee hermo. Vaikka sitten huutaa.

Korpisalo on myös pahoitellut käytöstään joukkuekavereilleen.

– Olen tehnyt selväksi, etten missään nimessä ole tehnyt sitä kenenkään muun takia vaan sättinyt itseäni. Enhän mä nyt jätkille rupea riehumaan. He tekevät kaikki parhaansa.

Tiistaina Montrealissa Blue Jacketsin maalia vartioi Elvis Merzlikins, joka siirtyi Sveitsistä Columbukseen täksi kaudeksi. 25-vuotiaan latvialaisen ensi kosketus Pohjois-Amerikkaan on ollut tahmea, ja hän haki vauhtia AHL:stä.

Montrealissa Merzlikinsin onnistumisen ei pitäisi jäädä ainakaan henkisestä valmistautumisesta kiinni. Hänen paikallaan pukukopissa oli jo aamujäillä aseteltuna uskonnollisia ikoneita, eikä maalivahti suostunut puhumaan toimittajille mitään pelipäivänä.

– Joo näillä idän miehillä on monesti noita. Niitä ensin suudellaan ja sitten mennään maaliin. Elvis on kyllä mukava kaveri, Korpisalo tuumaa kysyttäessä vieruskaverin hengellisestä puolesta.

Pukukopin ikoneista päätelleen Elvis Merzlikins on uskonnollinen NHL-maalivahti.

Pukukopin ikoneista päätelleen Elvis Merzlikins on uskonnollinen NHL-maalivahti.