NHL: Joonas Korpisalo pudotetaan NHL:ssä penkille tunteenpurkausten johdosta. - NHL - Ilta-Sanomat

Joonas Korpisalo penkitettiin NHL:ssä erikoisen syyn takia – ele tulkittiin joukkuetoverien halventamiseksi

Joonas Korpisalon eleet Columbuksen maalilla puhuttavat kiekkoväkeä NHL:ssä.

Joonas Korpisalon eleet Columbuksen maalilla puhuttavat kiekkoväkeä NHL:ssä.

Julkaistu: 12.11. 12:59

Joonas Korpisalon tunteella pelaaminen on kääntynyt häntä vastaan.

Maalivahti Joonas Korpisalo on joutunut pienimuotoisen myrskyn keskelle NHL:ssä takaiskumaalien jälkeen nähtyjen tunteenpurkausten jälkeen.

Columbusin päävalmentaja John Tortorella ilmoitti, että viikonlopun tappiollisessa Colorado-ottelussa tapahtuneiden episodien johdosta Korpisalo pudotetaan penkille tiistain ja keskiviikon välisessä vierasottelussa Montrealia vastaan ja hänen paikkansa ottaa farmista kutsuttu latvialaismolari Elvis Merzlikins.

The Athletic kertoo, että Tortorella otti Korpisalon puhutteluun jo lokakuun lopussa pelatun Philadelphia-ottelun jälkeen, kun hän menetti hermonsa tolppien välissä. Tortorella ilmoitti silloin pitävänsä huolen, ettei ”näin käy enää uudelleen”.

Kun Korpisalo hakkasi muun muassa mailaansa ylärimaan 2–4-lukemiin päättyneessä kamppailussa Coloradoa vastaan, Tortorella ilmoitti aiempaa jyrkemmistä toimista.

Athleticin mukaan Blue Jacketsissa koetaan, että Korpisalo halventaa joukkuetovereitaan raivokohtauksillaan. Saitti vertaa suomalaismolarin eleitä muun muassa jenkkifutispelaajaan, joka syyttää pelintekijää siitä, että syöttö ei napsahtanut juuri oikeaan paikkaan.

Korpisalo on itse sanonut, etteivät hänen tunteenpurkauksensa ole suunnattu joukkuetovereita kohtaan, vaan kovalla sykkeellä pelatessa hän elää pelissä mukana vahvasti.

Korpisalo, 25, on ollut katseiden keskipisteessä kauden alusta lähtien, kun maineikas Sergei Bobrovski vaihtoi kesällä Floridan riveihin. Analyytikot ovat arvioineet, ettei Blue Jacketsin molaripuoli ole riittävän vahva venäläisvahdin lähdön jälkeen. Korpisalo on pelannut Blue Jacketsia seuraavan median mukaan useita vahvoja otteluita viime viikkoina.