Sebastian Aho osui kahdesti - NHL - Ilta-Sanomat

Sebastian Aho osui kahdesti murskavoitossa – Eetu Luostarinen avasi pistetilinsä NHL:ssä

Sebastian Aho osui kahdesti Ottawaa vastaan.

Sebastian Aho osui kahdesti Ottawaa vastaan.

Julkaistu: 12.11. 5:00

Carolina Hurricanes murskasi Ottawa Senatorsin 8–2.

Sebastian Aho teki kaksi maalia, kun Carolina katkaisi neljän ottelun tappiputkensa kotikaukalossaan Ottawaa vastaan tylyin luvuin.

Illan ensimmäisensä Aho teki toisen erän alussa, kun hän karkasi alivoimalla läpiajoon ja laukoi kotijoukkueen 3–0-johtoon.

Maali oli tosin hyvin kyseenalainen, sillä vain hetkeä aiemmin Aho huitoi puolustusalueella vastustajan mailan katki, mutta tuomaristo jätti yllättäen päivänselvän rangaistuksen viheltämättä.

Toisen maalinsa Aho teki kolmannen erän alussa. Hän löi maalin kulmalta pesäpallotyylillä päädystä kimmonneen kiekon sisään. Maalilla Carolina siirtyi 6–1-johtoon.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla, sillä kakkostähtenä palkittu Aho oli ainoa kahden maalin mies. Ykköstähti oli tehot 1+2 tehnyt puolustaja Joel Edmundson.

Carolinan riveissä kolmannen pelinsä pelannut nelossentteri Eetu Luostarinen, 21, saalisti NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen alustamalla Haydn Flueryn 4–0-maalin toisessa erässä.

Myös Teuvo Teräväinen kirjautti ottelussa yhden syöttöpisteen.

Kauden loistavasti aloittanut Erik Haula oli yhä sivussa polvivaivojen vuoksi kotijoukkueen kokoonpanosta. Hänen on kuitenkin tarkoitus palata kaukaloon lähiaikoina.

Aholla on nyt 18 pelin jälkeen kasassa tehopisteet 8+5=13. Teräväisen saldo on 4+11=15.

Maanantain kierros

Carolina Hurricanes–Ottawa Senators 8–2 (2–0, 3–1, 3–1)C: Sebastian Aho 2+0, Teuvo Teräväinen 0+1, Eetu Luostarinen 0+1

Washington Capitals–Arizona Coyotes 3–4 vl. (0–1, 1–2, 2–0, 0–1)A: Antti Raanta 31/34 torj.