NHL

Video: Mikko Koivu teki maalillaan seurahistoriaa – huuteli perään maalivahdille ja vaikeni pelin jälkeen: ”En halua puhua siitä”

Julkaistu:

NHL
Minnesota Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu teki jälleen uuden seuraennätyksen.
Mikko Koivu laukoi maalin, kun Minnesota Wild löi Arizona Coyotesin 4–3 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Maali oli Koivun uran 60:s ylivoimaosuma Wildin paidassa ja samalla hänestä tuli yksin kaikkien aikojen eniten ylivoimaosumia Wildille tehnyt pelaaja.

Aiemmin Koivu jakoi tilaston ykkössijan Marian Gaborikin kanssa. Slovakialainen Gaborik viimeisteli 59 ylivoimamaalia Wildille vuosina 2000–2009.
Koko NHL-uransa Wildissä pelannut Koivu, 36, on myös seuran kaikkien aikojen eniten otteluita (990) pelannut pelaaja ja kaikkien aikojen eniten tehopisteitä 203+492=695 tehnyt pelaaja. Tällä kaudella Koivu on pelannut 17 ottelua, joissa hän on tehnyt 2+5=7 pistettä.

Coyotes-ottelun jälkeen puheenaihe minnesotalaismediassa ei kuitenkaan ollut Koivun tilastohistoria, vaan hänen reaktionsa maalin jälkeen. Star Tribune -lehden mukaan Koivu huusi jotain Coyotesin maalivahdille Darcy Kuemperille. Ottelun päätyttyä Koivu ei kuitenkaan ollut halukas avaamaan tilannetta lehdistölle.

– En halua puhua siitä. Minusta tapahtuneessa ei ollut mitään hauskaa. Se meni niin kuin meni. Jätetään aihe tähän, Koivu sanoi.


Kuemper on entinen Minnesotan pelaaja. Hänelle myös huudellut Minnesotan laitahyökkääjä Jason Zucker vakuutti, että sananvaihto tapahtui hyvässä hengessä.

– Olen suuri ”Kuemps”-fani. Hän on hyvä kaverini ja hän on pelannut tosi vahvasti Arizonassa. Olen onnellinen hänen menestyksestään, mutta heitetäänhän kaukalossa aina pientä herjaa, Zucker sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt