NHL

Joonas Donskoille NHL-uran ensimmäinen hattutemppu! Suomalaismaalivahteja nöyryytettiin ennätykselliseen tahtiin

Julkaistu:

NHL
Colorado Avalanche mätti kahdeksaan minuuttiin kuusi maalia Nashville Predatorsia vastaan.
Viiden ottelun tappioputkessa kotiotteluunsa Nashville Predatorsia vastaan saapunut Colorado Avalanche pani tuulemaan toden teolla toisessa erässä.

Colorado johti peliä avauserän jälkeen 2–1, mutta vierailija paineli toisen erän alussa 3–2-johtoon.

Sen jälkeen Colorado mätti tasan kahdeksaan minuuttiin peräti kuusi maalia ja meni niillä 8–3-johtoon.

Pikamaaleista ensimmäisen ja viimeisen teki Joonas Donskoi. Ensimmäisen hän kiepautti sisään maalinedustalta irtokiekosta ja toisen ohjasi taidokkaasti lähietäisyydeltä.

Ottelun ykköstähtenä palkittu Donskoi sinetöi NHL-uransa ensimmäisen hattutempun kolmannen erän lopussa viemällä kotijoukkueen 9–4-johtoon ylivoimalla upealla yksilösuorituksella. Ottelu myös päättyi niihin lukemiin.
Donskoin (3+0) lisäksi maalinteossa onnistui peräti kuusi muuta Coloradon pelaajaa. Ainoana neljän pisteen tehomiehenä hääri Nathan MacKinnon (1+3).

Donskoi pelasi ykkösketjussa MacKinnonin ja Matt Calvertin kanssa.

27-vuotiaan Donskoin ensimmäinen kolmen maalin ilta näki päivänvalon 299. runkosarjaottelussa. Yhteensä hän on tehnyt niissä nyt 53 maalia. Neljä viime kautta San Josessa pelannut raahelainen siirtyi Coloradoon täksi kaudeksi.

– Uskomatonta! En usko, että olen tehnyt koskaan hattutemppua missään sarjassa. Tai ehkä joskus kun oli viisivuotias, Donskoi muisteli leveä virne suupielessä ottelun jälkeen jäällä ykköstähden haastattelussa.
Donskoi on tehnyt nyt kauden 16 ottelussa tehot 8+3=11.

Toisen erän tykityksessä syntyivät Coloradon seurahistorian nopeimmat kuusi maalia. Se oli muutenkin harvinainen rysäys. Edellisten 14 kauden aikana kuusi maalia on tehty nopeammin vain kerran. Siihen pystyi Toronto Atlantaa vastaan tammikuussa 2011 (7.43).

Nashvillen suomalaismaalivahdeille maalirypäs ei ollut kovin imarteleva. Ensin Pekka Rinne päästi niistä kolme puolessatoista minuutissa. Sen jälkeen tolppien väliin vaihdettiin Juuse Saros, joka imaisi heti ensi minuuteillaan kolme kiekkoa taakseen.

Ottelun maalikoosteen voit katsoa tästä:


Mikael Granlund jäi jo 11. kertaa putkeen ilman tehopisteitä. Kyseessä on Nashvillen nelosketjun laiturin NHL-uran pisin pisteetön putki.

Coloradon murskavoiton arvoa korostaa se, että joukkueelta on loukkaantumisten vuoksi sivussa ykkösketjun hyökkääjät Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog sekä ykkösmaalivahti Philip Grubauer.

Lisäksi joukkueen ykköstähti MacKinnon jätti Nashville-ottelun kesken kahden erän jälkeen. Colorado johti ottelua sillä hetkellä viidellä maalilla, joten kyse saattoi olla varotoimenpiteestä. Myös puolustaja Nikita Zadorov jätti pelin kesken ennen päätöserää.

Varsinkin MacKinnonin vakavampi loukkaantuminen olisi joukkueelle tällä hetkellä raju isku.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt