Jesse Puljujärvi isossa näyttöpaikassa – Edmontonin GM jättää yllättäen Karjala-turnauksen väliin - NHL - Ilta-Sanomat

Jesse Puljujärvi isossa näyttöpaikassa – Edmontonin GM jättää yllättäen Karjala-turnauksen väliin

Edmontonin GM Ken Holland ei saavu Suomeen.

Jesse Puljujärvi on isossa näyttöpaikassa Karjala-turnauksessa.­

7.11.2019 14:30

Helsinki on torstaista sunnuntaihin eurokiekon kiireisin kehto, jossa nähdään kiekkomaailman silmäätekeviä jopa NHL:stä asti.

Torstaina alkava Karjala-turnaus ja samaan aikaan Helsingissä pelattava alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnaus kiinnostavat myös NHL-seurojen pomoja ja kykyjenetsijöitä.

Yksi kiinnostavimmista vierailijoista ennakkoon oli Edmonton Oilersin kokenut GM Ken Holland, jonka oli tarkoitus saapua Helsinkiin seuraamaan molempia turnauksia.

Hollandin reissun yhtenä motiivina oli päästä näkemään Jesse Puljujärven pelaamista Karjala-turnauksessa paikan päälle, mutta Holland jättääkin Helsingin-reissun yllättäen väliin.

Asian vahvisti Ilta-Sanomille Oilersin suomalainen kykyjenetsijä Matti Virmanen.

– Holland ei saavu Suomeen. Meiltä saapuu kuusi Edmontonin pelaajatarkkailijaa seuraamaan U20-turnausta Helsinkiin lauantaiksi ja sunnuntaiksi, Virmanen sanoi puhelimitse.

Oilers omistaa edelleen Puljujärven, 21, pelaajaoikeudet. Puljujärvi ei kuitenkaan halunnut allekirjoittaa Oilersin tarjoamaa jatkosopimusta viime kauden jälkeen, vaan hän päätti palata Suomeen ja Kärppiin.

Leijonien ykkösketjussa Karjala-turnauksen aloittava Puljujärvi on pelannut vahvan ja tehokkaan syyskauden Kärpissä, mikä on nostanut hänen osakkeitaan myös Pohjois-Amerikassa.

Nuorukainen on ilmoittanut aiemmin, että hän haluaa uuden alun jossain toisessa NHL-seurassa. Oilersin GM Holland on yrittänyt viime kesästä lähtien löytää sopivaa vastinetta Puljujärven kauppaamiselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?