Nuori suomalainen pommikone meni NHL-tähti Aleksandr Ovetshkinilla tunteisiin – ”En ole itse hirveästi keräillyt kamoja, mutta hän on” - NHL - Ilta-Sanomat

Nuori suomalainen pommikone meni NHL-tähti Aleksandr Ovetshkinilla tunteisiin – ”En ole itse hirveästi keräillyt kamoja, mutta hän on”

Rasmus Ristolainen on näyttänyt monta kertaa kaapin paikan Aleksandr Ovetshkinille.

Rasmus Ristolainen (vas.) tekemässä työtään: tarjoamassa kovuutta.

30.10.2019 15:19

Buffalo Sabresin luottopuolustaja Rasmus Ristolainen kuuluu NHL:n fyysisimpiin puolustajiin, joka ei arkaile kovaa kontaktipeliä pienessä askissa.

Seitsemättä kautta Sabresissa pelaava 25-vuotias suomalaispuolustaja antaa ja ottaa mielellään painavia niittejä.

Ristolainen kertoi laajassa Total NHL Foreverin haastattelussa tarkemmin kuluttavasta pelityylistään, NHL:n fyysisyydestä ja eniten sykettä nostavista vastustajista.

– Pelaan aika paljon vastustajan kärkikentällisiä vastaan, ja Ovetshkinia vastaan tulee silloin tällöin pelattua. Hän tulee nauraen täyttä päin ”50 kertaa” ottelussa, mikä on ihan hauskaa, Ristolainen kertoi.

– Nautin siitä, että vastustajat vihaavat minua ja ottavat kohteekseen.

Ristolaisen (192 cm/98 kg) ja Ovetshkinin (187 cm/107 kg) välillä on jytissyt useaan otteeseen, mikä on noteerattu myös mediassa. Ovetshkin on poikkeuksellisen maalintekotaidon lisäksi yksi NHL:n pelätyimmistä taklaajista.

– Ovetshkin tykkää siitä, kun joku pystyy haastamaan ja taklaamaan hänet. Hän antaa myös takaisin. Se on molemminpuolista. Hän naureskelee ja pyörittelee vain päätään, ettei tässä ole mitään järkeä kun kaksi äijää vetelee koko ajan toisiaan, Ristolainen liekitti.

– Olen päässyt tässä kaksintaistelussa vähän niskalenkille. En ole itse hirveästi keräillyt kamoja, mutta hän on.

Ristolainen ja Ovetshkin ”halailevat”.

Nykyisin kaksikon välillä vallitsee kova keskinäinen kunnioitus, mutta aiempina vuosina tilanne oli toinen.

– Aikaisempina kausina Ovetshkin katsoi, että kuka räkänokka siellä yrittää koko ajan taklailla, eikä hän oikein tiennyt kuka olen. Silloin se meni hänellä ihon alle, mutta muutamassa viime pelissä se on ollut sitä, että ennen aloitusta katsotaan jo toisia ja naureskellaan. Ehkä se on merkki siitä, että hän on päässyt siitä yli ja antaa rispektiä myös tänne suuntaan.

Viimeksi kaksikon raiteet kohtasivat kovaa viime helmikuussa pelatussa runkosarjaottelussa.

Ovetshkin yritti jyrätä Ristolaisen painavalla taklauksella, mutta venäläistähden taklaus pysähtyi turkulaiseen laatulihaan. Lopputulos oli Ovetshkinin kannalta tyly: hyökkääjä lysähti jäähän suomalaisvuoren edessä.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Ovetshkin yritti horjuttaa Ristolaista kovalla fyysisellä pelillä. Kaudella 2015–16 Ristolainen nöyryytti Ovetshkinia Capitalsin kotipyhätössä jykevällä vastataklauksella, jonka seurauksena venäläinen lysähti jäähän kuin perunasäkki.

Ristolainen taustoitti myös TNF:n haastattelussa, että hänen rämäpäinen pelityylinsä sai ensimmäiset kipinät jo Turun kylmillä kaduilla pikkupoikina pelatuista pihapeleistä.

– Meidän pihapeleissä ei laskettu kärkimiinoja tai maaleja. Siellä otettiin äijää vähän kovemmin ja yritettiin repiä toisten päitä irti. Aitojen läpi vedettiin äijiä. Ihan sairasta meininkiä. Ei ehkä järkevää, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna sain noista peleistä paljon, Ristolainen kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?