Patrik Laine sivussa Winnipegin ottelusta – sensaatiotulokas Ville Heinolan erikoinen kohtelu jatkuu - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laine sivussa Winnipegin ottelusta – sensaatiotulokas Ville Heinolan erikoinen kohtelu jatkuu

Patrik Laine oli loukkaantuneena sivussa Winnipegin ottelusta.

Patrik Laine oli loukkaantuneena sivussa Winnipegin ottelusta.

Julkaistu: 30.10.2019 6:18

Laine jättäytyi loukkaantumisen vuoksi sivuun vierasottelusta Anaheimia vastaan.

Patrik Laine jäi pois Winnipegin kokoonpanosta jo noin viikon vaivanneen alavartalovamman takia, josta ei kuitenkaan kerrottu sen tarkemmin.

Laineen statukseksi ilmoitettiin day-to-day, joten kyse ei mitä ilmeisimmin ole erityisen vakavasta vammasta.

Anaheim höykytti Winnipegiä lopulta maalein 7–4.

Jetsin vierasottelussa Anaheim Ducksia vastaan ei nähty yhtäkään suomalaispelaajaa, sillä Ville Heinola joutui seuraamaan ottelua jälleen katsomosta.

18-vuotias sensaatiotulokas on esiintynyt mainiosti pelaamissaan kahdeksassa ottelussa ja tehnyt niissä tehopisteet 1+4. Heinolan plus–miinus-lukema +3 on Jetsin toiseksi paras.

Joukkue kuitenkin kohtelee nuorukaista tällä hetkellä erikoisella tavalla, sillä hän on pelannut lokakuun 10. päivän jälkeen joukkueen kahdeksasta ottelusta vain kolme ja seurannut loput katsomosta.

Jets on poiminut alkukaudella siirtolistalta jo puolustuksensa avuksi Luca Sbisan ja Carl Dahlströmin. Anaheimissa joukkue nimesi kokoonpanoon Laineen loukkaantumisen takia jo seitsemän puolustajaa, mutta Heinola komennettiin edelleen yläparvelle.

Esimerkiksi 12 ottelussa yhden tehopisteen tehnyt, koko viime kauden AHL:ssä viettänyt puolustaja Tucker Poolman, 26, on saanut mellastaa Heinolan sijaan illasta toiseen kaukalossa. Anaheimissa Poolman kirjautti alle 15 minuutin peliajalla varsin murheellisen plus-miinuksen -5.

Jets saisi peluuttaa Heinolaa vielä yhdessä ottelussa, ennen kuin tämän tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi astuisi voimaan.

Ville Heinolaa pidetään koirankopissa.

Ville Heinolaa pidetään koirankopissa.

Heinolan kohtelun perusteella vaikuttaa siltä, että hänet lähetetään vielä tällä kaudella kehittymään joko AHL:ään tai Rauman Lukkoon. Ainakin se olisi tällä hetkellä kaiken järjen mukaan viisainta, sillä katsomossa istuminen ei ole 18-vuotiaan puolustajan kehitykselle kaikista paras vaihtoehto.

10 ottelun rajan täyttyminen ei toki vielä tarkoittaisi, etteikö Heinolaa voitaisi lähettää muuhun sarjaan vielä myöhemmin tällä kaudella.

Seuraava merkittävä rajapyykki on nimittäin 40 ottelua, joka vaikuttaisi taas tulevaisuudessa siihen, tuleeko pelaajasta rajoittamaton vapaa agentti seitsemän vai kahdeksan kauden jälkeen. Tätä pidetään monesti puolustajille jopa 10. ottelua tärkeämpänä pelirajana, sillä heidän parhaat pelivuotensa koittavat yleensä hieman hyökkääjiä myöhemmin.

Tuoreimmat osastosta