Joel Armia jatkoi komeaa alkukauttaan – taannoinen tehomies kuoriutumassa jälleen esiin: ”Oli pakko saada NHL-paikka hinnalla millä hyvänsä” - NHL - Ilta-Sanomat

Joel Armia jatkoi komeaa alkukauttaan – taannoinen tehomies kuoriutumassa jälleen esiin: ”Oli pakko saada NHL-paikka hinnalla millä hyvänsä”

Joel Armia on ollut Montrealin tehokkain maalintekijä alkukaudella.

Joel Armia on ollut Montrealin tehokkain maalintekijä alkukaudella.

Julkaistu: 25.10.2019 6:13

Joel Armia on ollut alkukauden suomalaisyllättäjiä NHL:ssä.

Montreal Canadiensin Joel Armia teki Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä jo kauden viidennen maalinsa, kun Montreal kärsi 2–4-kotitappion San Jose Sharksia vastaan.

Armia palasi kaukaloon oltuaan kaksi peliä sivussa alavartalovamman takia.

26-vuotiaalla porilaisella on nyt kahdeksan ottelun jälkeen kasassa komeat tehot 5+1. Hän johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä, vaikka on pelannut kaksi ottelua muita vähemmän.

– Onhan tässä aika paljon tullut jo onnistumisia. Henkilökohtaisesti on ollut hyvä startti kaudelle, Armia sanoi torstain ottelun jälkeen.

– Koutsi on antanut paljon luottamusta. Se tarkoittaa, että myös tulosta pitää tulla.

Armia on saanut alkukaudella tasaisesti vastuuta myös ylivoimalla. Hän on ollut jatkuvasti nälkäinen hyökkäyspäässä ja hakenut ahnaasti ratkaisuja, mikä on myös kantanut hedelmää.

San Jose -ottelussa Armia muodosti tasakentällisin joukkueen terävimmän syömähampaan yhdessä Max Domin ja Jonathan Drouinin. Suomalaisen peliaika kohosi lähes 20 minuuttiin.

– Viime kaudella pääsin jo kokeilemaan vähän ylivoimalla, mutta nyt siihen on vasta alkanut tottua. En ollut pitkään aikaan pelannut kunnolla ylivoimaa. Pelkästään alivoimaa on tullut tahkottua.

– Vähän on vaatinut totuttelua, että tietää, mitä siellä tekee.

Armia (40) on saanut alkukaudella runsaasti vastuuta Montrealissa.

Armia (40) on saanut alkukaudella runsaasti vastuuta Montrealissa.

Armia pelaa Pohjois-Amerikassa nyt seitsemättä kauttaan. Aikoinaan SM-liigassa hänet tunnettiin hyökkäyspään tuhoisana maalipyssynä, mutta NHL:ssä hän on tullut tunnetuksi lähinnä alempien ketjujen duunarihyökkääjänä.

Armia ei ole onnistunut rikkomaan yhdelläkään kaudella 30 pisteen rajaa.

Nyt esityksissä on kuitenkin jälleen merkkejä taannoisesta tehomiehestä.

– Se on ollut koko ajan tavoite. Aluksi oli vähän niin, että oli pakko saada NHL-paikka hinnalla millä hyvänsä ja tehdä mitä ikinä se vaatii.

– Sitä kautta olen kuitenkin kehittynyt paljon monipuolisemmaksi pelaajaksi. Pystyn pelaamaan sekä ali- että ylivoimaa. On hienoa, että saan nyt vastuuta. Sitä kautta pystyn pelaamaan paljon kokonaisvaltaisemmin.

Armian yhden kauden maaliennätys on viime kaudella syntynyt 13 maalia. Tällä tahdilla se on paperia jo hyvissä ajoin ennen joulua.

– Eipä ole tullut sitä mietittyä. Tulee jos tulee. Nyt on mennyt hyvin kiekko pussiin, ja olen ollut tyytyväinen, Armia naurahti.

Joukkueena Montrealin alkukausi ei sen sijaan ole ollut kummoinen menestys. Kymmenen ottelun jälkeen sillä on kasassa vain neljä voittoa.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan täydet 60 minuuttia paremmin. Nyt alkukausi on ollut vähän sellaista, että ajoittain pelaamme sairaan hyvin ja saamme paikkoja, mutta sitten kun niistä ei tehdä, niin vastustaja pääsee jotenkin aina mukaan.

Suomalaisten pistepörssi

  1. Mikko Rantanen, Colorado 5+7=12 (9 ottelua)

  2. Patrik Laine, Winnipeg 3+9=12 (11)

  3. Aleksander Barkov, Florida 0+12=12 (10)

  4. Teuvo Teräväinen, Carolina 2+7=9 (10)

  5. Erik Haula, Carolina 7+1=8 (10)

  6. Kasperi Kapanen, Toronto 3+5=8 (11)

  7. Roope Hintz, Dallas 6+1=7 (12)

  8. Joel Armia, Montreal 5+1=6 (8)

  9. Joonas Donskoi, Colorado 3+3=6 (9)

  10. Miro Heiskanen, Dallas 3+3=6 (12)