NHL

Mikael Granlund selvisi alkuvuoden hullunmyllystä – nauttii asemastaan ykköstykkien varjossa: ”Olen oman osani joskus saanut”

Julkaistu:

NHL
Mikael Granlundin kevät ja kesä olivat melkoista karusellia. Shokkisiirron, esikoispojan ja häiden jälkeen hän on päässyt vihdoin rauhoittumaan NHL:n pariin.
Mikael Granlundin, 27, elämä mullistui kerta heitolla helmikuun lopussa. 24 tunnin sisään Granlund kaupattiin Minnesotasta Nashvilleen ja hänestä tuli isä.

Kesällä tapahtumarikas ajanjakso huipentui häihin puoliso Emmi Granlundin (os. Kainulainen) kanssa.

– Kieltämättä aika paljon on ehtinyt edelliseen reiluun puoleen vuoteen tapahtua. Ne kaikki asiat ovat nyt tietyllä tavalla ohi, ja nyt pääsen vain keskittymään arkeen ja jääkiekon pelaamiseen. Se on ollut mukavaa, Granlund sanoo.

Kuuden ja puolen Minnesotan-kauden jälkeen Granlund palasi nyt ensi kertaa kesän jälkeen uuteen kaupunkiin. Uusi tilanne ei kuitenkaan tuntunut oudolta.

– Ennemminkin olin innostunut, että pääsin kesän jälkeen Nashvilleen. Viime keväänä oli niin paljon hässäkkää, että nyt oli kiva päästä vähän rauhoittumaan ja valmistautumaan rauhassa uuteen kauteen Predatorsissa.

– Kaupunki on ihan loistava. Nyt kun olen oppinut tuntemaan vähän paikkoja, se on osoittautunut vain entistä makeammaksi.


Valtavien elämänmuutosten jälkeen Granlundin kevätkausi Predatorsissa meni kovista odotuksista huolimatta täysin reisille. 22 ottelussa kertyi vain seitsemän tehopistettä, ja matka tyssäsi heti pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Alkaneella kaudella kaukalossa on kuitenkin ollut eri mies. Granlund on päässyt pelaamaan huippuketjussa joukkueen tähtihankinnan Matt Duchenen ja pitkäaikaisen ykköspyssyn Filip Forsbergin rinnalla. Ketju on ollut alkukaudella joukkueen vaarallisin.

Granlund aloitti kauden tekemällä heti viiteen ensimmäiseen otteluun tehot 2+2. Sen jälkeen kolme viime peliä on mennyt kuitenkin ilman pisteitä. Jälleen tällä kaudella Stanley Cupin voittajasuosikkeihin kuuluva Predators on voittanut peleistään puolet.

– Siirron jälkeen oli vaikea sopeutua heti uuteen ja ajatukset olivat vähän sekaisin. Nyt on ollut kiva pelata kahden todella taitavan huippujätkän kanssa. Olemme saaneet luotua paljon maalipaikkoja, ja kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin.


Alkaneella kaudella on Granlundille normaalia suurempi merkitys, sillä hänestä tulee ensi kesänä ensi kertaa urallaan rajoittamaton vapaa agentti. Hän saa siis valita vapaasti seuransa. Tämän kauden otteet vaikuttavat luonnollisesti suoraan palkkakuitin lukemiin.

Granlundin arvoa ei kuitenkaan mitata pelkästään tehopisteissä, sillä hän on kypsynyt NHL-uransa aikana ennen kaikkea tunnolliseksi ja arvokkaaksi kahden suunnan hyökkääjäksi.

Kirkkaimman valokeilan ulkopuolella

Granlund oli syksyllä 2012 ensimmäinen tienraivaaja nykyisessä, vuosi vuodelta kiihtyneessä nuorten suomalaistähtien vallankumouksessa NHL:ssä.

Viime vuosina hän on kuitenkin taantunut muiden muassa Patrik Laineen, Mikko Rantasen, Sebastian Ahon ja Aleksander Barkovin taustalle kotimaan suurimman valokeilan ulkopuolelle.

Tilanne on kuitenkin sopinut takavuosien ilmaveivisupersankarille paremmin kuin hyvin.

– Joo ei haittaa kyllä yhtään, Granlund naurahtaa.


– Olen oman osani joskus saanut. Antaa nuorempien olla nyt siellä suuremmissa parrasvaloissa. On kuitenkin ollut ihan mahtavaa seurata, kuinka komeasti nuoret suomalaiset ovat tulleet liigaan. Se kertoo, että Suomessa tehdään jääkiekossa paljon asioita oikein.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt