Mikko Rantasen ikävännäköinen jalkavamma puhuttaa – entisen NFL-lääkärin arvio on NHL-pelaajalle lohdullinen

Nilkka vai polvi, pohditaan Mikko Rantasen saamaa jalkavammaa.

Mikko Rantasen peli jäi kesken jalkavamman takia maanantain ja tiistain välisenä yönä.

22.10.2019 13:37

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjän Mikko Rantasen saama jalkavamma puhuttaa NHL:ää seuraavia urheiluihmisiä.

Rantanen loukkaantui toisen erän alussa Coloradon vierasottelussa St. Louis Bluesia vastaan maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Rantasen luistimen terän etuosa näytti takertuvan jäähän ja hänen vasen jalkansa taittui ikävännäköisesti. Rantanen nilkutti sen jälkeen pukukoppiin eikä palannut jäälle.

Twitterissä toimivat urheilulääketieteen tietäjät ovat ottaneet hanakasti kantaa Rantasen mahdolliseen vamman laatuun. Vettä myllyyn on saatu erityisesti Sportsnetin julkaisemasta videosta, josta näkyy Rantasen jalan vääntyminen eri kulmista.

Suurimmat tuomiopäivän pasuunat ehtivät jo julistaa, että nilkkavamman sijaan Rantasen polvi vääntyi tilanteessa niin pahasti, että kyseessä voi olla sidevamma.

Sen jälkeen asiaan otti kantaa ortopedi David J. Chao, joka on toiminut muun muassa amerikkalaista jalkapalloa NFL:ssä pelaavan Los Angeles Chargersin lääkärinä.

Chaon videokuvien perusteella tekemän alustavan arvion mukaan Rantaselta meni nilkka, ei polvi, ja kevyimmillään hän voisi selvitä vammasta pelkällä nilkan pyörähdyksellä.

CBS:n mukaan Rantasen vammaa selvitellään magneettikuvauksella. Sen tarkka ajankohta on vielä auki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?