NHL

Carolina Hurricanesin päävalmentaja hehkutti Erik Haulaa: ”Hän on ollut loistava”

Julkaistu:

NHL
Haula on tehnyt tällä kaudella neljä maalia ja vauhdittanut osaltaan Carolinan mainiota alkukautta.
Suomalaishyökkääjä Erik Haula on pyyhkinyt loukkaantumisen pilaaman viime kauden mielestään ja löytänyt parin vuoden takaa tutun tehovireen jääkiekon NHL:ssä. Haula viimeisteli Carolinan kolmannen maalin, kun joukkue kukisti lauantain vastaisena yönä New York Islandersin 5–2.

Haula on tehnyt tällä kaudella neljä maalia ja vauhdittanut osaltaan Carolinan mainiota alkukautta. Carolina on voittanut kaikki viisi otteluaan ja kivunnut itälohkon piikkipaikalle.

NHL:n verkkosivujen mukaan Carolina ei ole koskaan aloittanut kauttaan näin vahvasti. Seura ylsi neljään perättäiseen voittoon kauden alussa vuonna 1995, jolloin se tunnettiin vielä nimellä Hartford Whalers.

– Se (viiden voiton putki) ei ole niin oleellinen. Keskitymme aina otteluun kerrallaan, se on tämän joukkueen mentaliteetti. Sen täytyy jatkua, päävalmentaja Rod Brind’Amour kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Brind'Amour on ollut tyytyväinen Haulaan, joka siirtyi kesäkuussa Las Vegasista Carolinaan.

– Hän todella hoitaa hommansa molemmissa kenttäpäädyissä, ja siitä me pidämme. Nyt hän saa myös aikaan tulosta ja palkinnon työnteostaan. Hän on ollut loistava ensimmäisestä päivästä lähtien, Brind'Amour kehui.

Haula täydentää suomalaisrintaman

Haula nousi NHL-pelaajaksi Minnesotassa kaudella 2013–14, mutta läpimurto eturivin tuloksentekijäksi tapahtui vasta Las Vegasissa 2017–18. Haula pommitti runkosarjassa tehot 29+26=55 ja oli yksi avainpelaajista, kun Las Vegas eteni debyyttikaudellaan Stanley Cupin finaaleihin.

Viime kauteen Haula lähti suurin odotuksin, mutta lento katkesi marraskuussa tulleen polvivamman takia.

Haula on ollut vahvistus Carolinan jo ennestään kirkkaaseen suomalaiskaartiin. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat kuuluneet kolmen kauden ajan Carolinan avainpelaajiin. Teräväinen niittasi lauantain vastaisen yön ottelun avausmaalin ja on summannut pisteet 2+4=6.

– Työmoraalimme on korkea joka päivä. Haluamme pelata itsellemme ja faneillemme. Haluamme jättää kaiken kentälle, Teräväinen kuvaili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt